Home » » Κοκκαλάκης: "Τα χημικά είναι το μέσο κατά των βανδαλισμών"

Κοκκαλάκης: "Τα χημικά είναι το μέσο κατά των βανδαλισμών"

Ως "μέσο για να αντιμετωπιστούν οι βανδαλισμοί" χαρακτήρισε την εκτεταμένη χρήση χημικών της Τρίτης και της Τετάρτης (28, 29/06) ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στο Real FM 97,8. Την ίδια στιγμή ο Μόσιαλος κάνει λόγο για "αυτοσυγκράτηση της αστυνομίας".

Ο κ. Κοκκαλάκης τόνισε ότι η αστυνομία προσφέρθηκε να συνδράμει το ΕΚΑΒ στην διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία. Ωστόσο αναφέρεται ότι την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι οδομαχίες περιμετρικά του Συντάγματος, ήταν δύσκολη η συγκεκριμένη ενέργεια και επανέλαβε ότι οι τραυματίες μεταφέρονται σε άλλους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στα χημικά χρησιμοποιούνται οι πιο "ήπιες ουσίες".

Σε ερώτηση γιατί η αστυνομία δεν μπόρεσε να απομονώσει τους κουκουλοφόρους ο Αθανάσιος Κοκκαλάκης απάντησε ότι "οι κουκουλοφόροι την τελευταία στιγμή βάζουν την κουκούλα και η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε όλα τα σημεία και να κάνει προελέγχους".  

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 40 τραυματισμένοι συνάδελφοι του και διέψευσε τις καταγγελίες ότι έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ότι κάποια δακρυγόνα είχαν λήξει από το 1997. 

 Μόσιαλος: "Η αστυνομία δείχνει αυτοσυγκράτηση"
"Δεν υπήρξε υπέρβαση καθήκοντος από την αστυνομία", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος αναφερόμενος στα επεισόδια της Τετάρτης (29.06) που παραμένουν σε εξέλιξη γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Ο ίδιος, αγνοώντας τις εικόνες που είδαμε όλοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, υποστήριξε 
ότι η αστυνομία δεν κάνει επιθέσεις αντιθέτως αμύνεται και αντιδρά μόνο όταν δέχεται επίθεση. 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών υπερβαίνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news