Home » , » Φλώρινα: Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός πίσω από διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης

Φλώρινα: Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός πίσω από διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Φλώρινας από τις συλλήψεις.Το φορτίο των 123 κιλών κοκαϊνης είχε ξεκινήσει από τη Βολιβία και είχε προορισμό τα Σκόπια.Τρεις συμπατριώτες μας - εκ των οποίων ένα ανώτατο στέλεχος τράπεζας και ένας υψηλόβαθμος τελωνειακός από την Φλώρινα - συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης.

Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Πέμπτη όταν σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε τεράστια ποσόσητα κοκαΐνης (123 κιλά) από τη
Βολιβία με προορισμό τα Σκόπια.

Το φορτίο υποτιθεται ότι ήταν γεωργικά εργαλεία για την επεξεργασία σόγιας, ωστόσο οι ελληνικές αρχές είχαν τις πληροφορίες τους. Σε συντονισμένη επιχείρηση από ΣΔΟΕ, Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του τελωνείου εντοπίστηκε η κοκαΐνη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην επιχείρηση συμμετει΄χε και η Ιντερπόλ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.


Όπως προέκυψε στο κύκλωμα που δρούσε σε
Σερβία και ΠΓΔΜ συμμετείχαν και τρεις Έλληνες από τη Φλώρινα. Ο ένας είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο. 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ/ΠΔ Αττικής, Γιώργο Παπαδόπουλο, οι τρεις συλληφθέντες είναι κάτοικοι Φλώρινας ενώ το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο που περιείχε γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας), εντοπίστηκε στις 19 Ιουνίου.

Η αρχική πληροφόρηση ήταν πως επρόκειτο για ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από
Βολιβία και με πιθανό προορισμό τη Π.Γ.Δ.Μ. που περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η κοκαΐνη βρέθηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων μηχανημάτων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αναλάβει την διερεύνηση του τρόπου μεταφοράς της κοκαΐνης από το λιμάνι της
Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία. Μικτή ομάδα των ελληνικών διωκτικών αρχών τους εντόπισε και του συνέλαβε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας, υπηκόου Σερβίας, η οποία διέμενε μαζί του και συνελήφθη, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς-κοκαΐνη), ενώ στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Παράλληλα, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη
Σερβία και τέσσερα μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης μετείχαν εκτός από τις Ελληνικές Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών, οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της
Μ.Βρετανίας (SOCA), των Η.Π.Α. (D.E.A), της Σερβικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Π.Γ.Δ.Μ.    

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news