Home » , » Οι σκύλοι μυρίζουν και τον καρκίνο!!

Οι σκύλοι μυρίζουν και τον καρκίνο!!

Λαγωνικά και στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα προτού καν εκδηλωθούν τα συμπτώματα μπορούν να αποδειχθούν τα σκυλιά.

Έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο νοσοκομείο «Schillerhoehe» στη Γερμανία έδειξε ότι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου μπόρεσαν με επιτυχία να εντοπίσουν όγκους στον πνεύμονα στο 71% των ασθενών. Εκτιμούν, δε, ότι παρόμοια τεχνική μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά και στον τομέα της έγκαιρης διάγνωσης.

Στην αναπνοή των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα υπάρχουν κατά πιθανότητα διαφορετικές χημικές ουσίες σε σύγκριση με αυτές που υπάρχουν στην αναπνοή των υγιών ανθρώπων, οπότε η ευαίσθητη όσφρηση των σκύλων μπορεί να τις εντοπίσει, εξηγεί ο Thorsten Walles, επικεφαλής της έρευνας, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στη «European Respiratory Journal».

Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και 220 εθελοντές, μεταξύ των οποίων και ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, άλλοι με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αλλά και υγιείς άνθρωποι.


Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης έδειξαν ότι τα σκυλιά εντόπισαν με επιτυχία 71 δείγματα αναπνοής με καρκίνο του πνεύμονα από τα 100, ενώ εντόπισαν 372 δείγματα που ήταν χωρίς καρκίνο του πνεύμονα από τα συνολικά 400.

Ο Walles υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένας αξιόπιστος και σταθερός «δείκτης» για τον καρκίνο του πνεύμονα στην αναπνοή, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί διαγνωστικά. Προσέθεσε ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να εντοπιστεί με ακρίβεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και έχουν δοκιμαστεί πολλά διαφορετικά τεστ αναπνοής, είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν για να φτάσουν να χρησιμοποιούνται κανονικά ως διαγνωστικά μέσα. 

«Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να εντοπίσουμε με ακρίβεια τα συστατικά που υπάρχουν στον αέρα που εκπνέουν οι ασθενείς. Είναι μεγάλη ατυχία το γεγονός ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να μας εξηγήσουν τη βιοχημεία της οσμής του καρκίνου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Walles.

Espressonews

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news