Home » , » Νίκος Κοεμτζής: Πέθανε μόνος στο δρόμο

Νίκος Κοεμτζής: Πέθανε μόνος στο δρόμο

Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Κοεμτζής σε ηλικία 74 ετών. Ο ίδιος εντοπίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση, χωρίς να έχει αναγνωριστεί, από περαστικούς στο Μοναστηράκι, όπου σύχναζε. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να επανέλθει στην ζωή. Έτσι, διαπιστώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο θάνατός του, ενώ γνωστοποιήθηκε και η ταυτότητά του.


Ο Νίκος Κοεμτζής έγινε γνωστός για την δολοφονία τριών αστυνομικών τον Φλεβάρη του 1973, στα χρόνια της δικτατορίας δηλαδή, στην «Νεράιδα». Ο ίδιος μόλις είχε αποφυλακιστεί για κλοπές και πήγε να διασκεδάσει στο νυχτερινό κέντρο. Ζητήθηκαν ως «παραγγελιά» οι Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη, σηκώθηκε να χορέψει ο αδερφός του Δημοσθένης, σηκώθηκαν όμως και τρεις από παρέα αστυνομικών. Ακολούθησε συμπλοκή και ο Κοεμτζής με μαχαίρι σκότωσε τρεις από αυτούς, ενώ αργότερα υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Καταδικάστηκε τρεις εις θάνατον και οχτώ φορές σε ισόβια. Το 1977 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια και δύο χρόνια αργότερα ο Διονύσης Σαββόπουλος τον έκανε... τραγούδι, με το «Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο» που συμπεριέλαβε στον δίσκο «Ρεζέρβα». Το 1980 η ιστορία του έγινε ταινία με τον τίτλο «Παραγγελιά», με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου και υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Παύλου Τάσιου. Μάλιστα, στην ταινία η πρώην σύζυγός του Κατερίνα Γώγου απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.

Μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης, ο Νίκος Κοεμτζής αποφυλακίστηκε από την Πάτρα στις 29 Μαρτίου του 1996. Το 2009, μετά από μια βραδιά παρουσίασης του βιβλίου του, ο δήμαρχος Αθηναίων του έδωσε άδεια να πουλάει το βιβλίο του στο κέντρο. Από τότε πουλούσε την αυτοβιογραφία του έξω από την «Ευελπίδων» και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι, όπου και σύχναζε, υπογράφοντας αφιερώσεις στην πρώτη σελίδα. Εκεί όπου έμελλε να αφήσει και την τελευταία του πνοή...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news