Home » » Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Με 154 ψήφους υπέρ (141 κατά, σε σύνολο 295), ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ονομαστική ψηφοφορία (σχετικό αίτημα κατέθεσαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ) που διεξήχθη στη Βουλή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε δηλώσει πως «η στιγμή είναι τώρα και πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα για τη σωτηρία της πατρίδας», καλώντας τη Βουλή να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
Ο υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας κάνοντας λόγο για συνθήκες πολέμου που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί. Είπε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τη χειρότερη, ενώ πρόσθεσε ότι αν επέλθει ο θάνατος της οικονομίας δεν υπάρχει η «αιώνια ζωή» στην οικονομία, αλλά η αμετάβλητη κατάσταση του θανάτου που θα κάνει δεκαετίες να την ξεπεράσει ο τόπος.
Μάλιστα προειδοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αν νομίζει πως καταψηφίζοντας ή λοιδορώντας το νομοσχέδιο, δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος, «γιατί πρώτον ήταν πριν από εμάς και ευελπιστεί να υπάρχει και μετά από εμάς».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέφερε πως «έχουμε μπροστά μας μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να μην επιτρέψουμε την επάνοδο του πολίτη στη δεκαετία του ‘50 και του ‘60».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news