Home » , » Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ

Δυστυχώς νεκρός είναι διαδηλωτής του ΠΑΜΕ που τραυματίστηκε βαριά στα επεισόδια στο Σύνταγμα σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 53χρονος, συνδικαλιστής οικοδόμος, δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ κατά τη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό υπέστη ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο 53χρονος αντιμετώπιζε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα τα οποία και επιδεινώθηκαν από τη χρήση χημικών.  Πάντω, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο άτυχος 53χρονος δεν έφερε τραύμα στο κεφάλι, ενώ από το συγγενικό του περιβάλλον  υπάρχει η πληροφορία ότι προσπάθησε να διαφύγει την ώρα των επεισοδίων αφού αισθάνθηκε έντονη δυσφορία.
Εκτός ελέγχου βγήκε  η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, αφού σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ. Στο σημείο έσπευσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των μελών της περιοφρούρησης του ΠΑΜΕ οι οποίοι κινήθηκαν σε βάρος τους προκειμένου να τους απωθήσουν και να διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαδήλωσης. Στην ένταση ενεπλάκη και η Αστυνομία η οποία αδιακρίτως έριξε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Ελευθεροτυπία, μέλη του ΠΑΜΕ «έπιασαν» δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι έφεραν αστυνομικές ταυτότητες και αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρες της ασφάλειας.

Δεν σταματούν τα επεισόδια
Αυτή την ώρα αναζωπυρώνονται οι εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αποχωρούν τα μέλη του ΠΑΜΕ από την Πλατεία Συντάγματος.  Αυτή τη στιγμή εκτοξεύονται πέτρες εναντίον της αστυνομίας στα στενά γύρω από το Σύνταγμα, η οποία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τις πληφορίες,  κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία. Πάντως ο όγκος των διαδηλωτών φαίνεται ότι έχει  επανέλθει έξω από τη Βουλή, ωστόσο είναι εμφανώς μικρότερος.

Εν τω μεταξύ, στην οδό Μητροπόλεως οι κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές κατά μήκος του δρόμου, ενώ έχει επιβεβαιωθεί και ο βανδαλισμός σε κτήριο τράπεζας επί της οδού.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 30 τραυματίες ενώ υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος έπεσε από ψηλά και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πάντως, η προσέγγιση του ασθενοφόρου ήταν δύσκολη.
Στην Πλατεία έσπευσαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες κατέλαβαν το Σύνταγμα, χωρίζοντας τους διαδηλωτές από τους κουκουλοφόρους.

Νωρίτερα. χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μια ημέρα μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων. Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί σχεδόν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που είχαν προαναγγείλει την περικύκλωση της Βουλής βρίσκονται έξω από το Κοινοβούλιο και διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει και ο σιδερένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί, ενώ έχουν κλείσει και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα.
Κλειστοί είναι και σήμερα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζει με επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΟΕ- ΟΤΑ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, οι μηχανικοί του Δημοσίου και οι ναυτεργάτες.

ΠΗΓΗ:NEWPOST

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news