Home » , » 14 τραυματίες, 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές στις οδομαχίες του κέντρου

14 τραυματίες, 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές στις οδομαχίες του κέντρου

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών και αριστερών οργανώσεων, για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα  έφτασαν έξω από τη Βουλή όπου και άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.  

Παράλληλα, κουκουλοφόροι προξένησαν για άλλη μία φορά φθορές σε μάρμαρα στις εισόδους ξενοδοχείων στην Πλατεία Συντάγματος.
Οι συμπλοκές και όσα ακολούθησαν στο κέντρο έκαναν αυτή την ημέρα μνήμης μία ακόμη ημέρα επεισοδίων. Η Αθήνα έγινε αγνώριστη από τις οδομαχίες στους δρόμους.

Μικρή ομάδα νεαρών προκάλεσε επεισόδια μπροστά στην Πανεπιστημίου. Σπάσανε τηλεφωνικούς θαλάμους, στάσεις λεωφορείων και ότι βρήκαν στο διάβα τους.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και κατάφεραν να τους απωθήσουν προς την Πανεπιστημίου.
 
Το μεσημέρι στα Προπύλαια, ομάδες νεαρών πέταξαν νεράτζια, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Στα Εξάρχεια δίνεται η συνέχεια με μεμονωμένα επεισόδια με τα ΜΑΤ και ομάδες αναρχικών.


Στην πορεία συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις των οργανωτών. Η αστυνομία εκτιμά ότι η συμμετοχή ανέρχεται στα 2.000 άτομα.


Απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι εύζωνες. Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο κέντρο  με τα μέτρα να θυμίζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Αστυνομία έχει στήσει μεταλλικό φράκτη στα Λουλουδάδικα μπροστά στη Βουλή.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας: Μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράτζια.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χαλανδρίου, πέρασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι είχαν πετάξει πέτρες και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών.

Στην Κρήτη νεαροί πέταξαν πέτρες σε τράπεζα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.


Η αστυνομία προχώρησε σε 38 προσαγωγές, 11 συλλήψεις, ενώ 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Τρίτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news