Home » , » Καρπενήσι: 14 άτομα εγκλωβισμένα στη χιονοθύελλα!

Καρπενήσι: 14 άτομα εγκλωβισμένα στη χιονοθύελλα!

  Περίπου 300 μέτρα από τα δύο πρώτα αυτοκίνητα των εγκλωβισμένων στο δρόμο Καρπενησίου προς το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονται τα εκχιονιστικά συνεργεία ενώ την ίδια στιγμή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -10 βαθμούς, και το χιόνι σε εκείνο το σημείο φτάνει τα τρία και τέσσερα μέτρα.

 "Προχωρούμε με ρυθμούς χελώνας αλλά πίσω μας κλείνει και πάλι ο δρόμος που εμείς ανοίγουμε" υπογραμμίζει ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αχιλλέας Τζοβάρας ο οποίος κάνει λόγο για ανέμους πάνω από 10 μποφόρ και θερμοκρασίες από -10 έως -13 βαθμούς."Βρισκόμαστε μπροστά σε όγκους χιονιού που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 6 και τα 7 μέτρα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τα μηχανήματα για να τους απομακρύνουν" λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
   Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά "από το μεσημέρι έχουν γίνει άλλες 5 απόπειρες να απελευθερωθούν οι άνθρωποι αλλά στάθηκε αδύνατο". Πάντως ο ίδιος διαβεβαιώνει πως όλοι οι εγκλωβισμένοι είναι καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση σε περίπου δύο ώρες θα μπορέσουν να ανοίξουν αυτά τα 300 μέτρα και να απελευθερώσουν τους 14 εγκλωβισμένους.
  Η νύχτα όμως θα είναι μεγάλη και για τα εκχιονιστικά συνεργεία.
  Στην τελευταία φάση της επιχείρησης συμμετέχουν βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως επίσης ερπυστριοφόρα της πυροσβεστικής και της Δ.Ε.Η. τα οποία έχουν μαζί τους αρκετά εφόδια και κουβέρτες ενώ ακολουθεί και μία ομάδα διάσωσης.
  "Είναι πολύ δύσκολες συνθήκες ακόμη και για τα ειδικά μηχανήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι. Η περιοχή δεν μας επιτρέπει να κινηθούμε αφού υπάρχει κίνδυνος ακόμη να βρεθούμε και στον γκρεμό", διαπιστώνει ο χειριστής του ερπυστριοφόρου που επιχείρησε άλλες 5 φορές σήμερα για να φτάσει κοντά στους αποκλεισμένους χωρίς όμως να το πετύχει.
  Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά "οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο είναι αρκετά έμπειροι και για τέτοιες συνθήκε". Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως "το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου έμεινε στην περιοχή για να μπορέσει να απομακρύνει μια ομάδα 20 ατόμων που βρίσκονταν στο ορειβατικό καταφύγιο. Απομάκρυναν τους περισσότερους και στη συνέχεια πήραν την τελευταία ομάδα για να την κατεβάσουν στο Καρπενήσι όπου έκλεισε ο δρόμος".
  Αξίζει να σημειωθεί ότι το χιονοδρομικό δεν εργάζονταν και δεν υπήρχαν επισκέπτες και μάλιστα νωρίς το μεσημέρι ο ίδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς είχε κάνει έκκληση στους επισκέπτες του Καρπενησίου να επισπεύσουν την αναχώρησή τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα.

newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news