Home » , » Φθιώτιδα: Ξεχείλισαν ρέματα και διακόπηκε το ρεύμα! - Ηλεία: Οργή, φόβο και καταστροφές αφήνει η βιβλική καταστροφή - Θράκη: Απειλούνται ελληνικά χωριά

Φθιώτιδα: Ξεχείλισαν ρέματα και διακόπηκε το ρεύμα! - Ηλεία: Οργή, φόβο και καταστροφές αφήνει η βιβλική καταστροφή - Θράκη: Απειλούνται ελληνικά χωριά

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν στη Λαμία και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών. Λόγω των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, ενώ ξεχείλισαν αρκετά ρέματα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, με την αστυνομία να διακόπτει την κυκλοφορία. 

 Η πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις γα την απομάκρυνση δέντρων που έχουν πέσει τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας όσο και στα γύρω χωριά, ενώ ολόκληρες συνοικίες στην πόλη, αλλά και στην Λοκρίδα και στην περιοχή της Στυλίδας, έχουν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Επίσης προσοχή χρειάζεται στον χείμαρρο του Ξηριά στο σημείο που περνά από τον δρόμο προς την Ροδίτσα αφού ήδη έχει ¨φουσκώσει¨. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί κώνοι που απαγορεύουν την διεύλευση των οχημάτων. Πυκνή ομίχλη και κατολισθήσεις παρατηρούνται στην εθνική οδό Θερμοπυλών Ιτέας, στο ύψος του Καρανάσιου και του Μπράλου. 


Μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις στην Ηλεία που προκάλεσαν τον θάνατο μιας γυναίκας και ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες η κακοκαιρία «χτύπησε» την Θράκη.

Πρωτοφανείς πλημμύρες σημειώθηκαν σήμερα στην πεδιάδα της Ξάνθης και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη, υπάρχουν πολύ μεγάλες καταστροφές, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και σχολεία.


Πάντως με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών στις πεδινές περιοχές που επλήγησαν.


Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά από νωρίς το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ξάνθης μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν. Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται στις περιοχές της Γενισέας και των Αβδήρων.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου αποκλείοντας ολόκληρους οικισμούς.


Από τη νεροποντή της Κυριακής πλημμύρησαν σπίτια, καταστήματα και σχολεία κυρίως στην περιοχή του Δήμου Αβδήρων ενώ υπήρξε και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αρκετούς οικισμούς.


Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην πόλη της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.


Η σφοδρή χαλαζόπτωση που επικράτησε χθες το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ακόμα σε τμήμα της Εγνατίας οδού και να προκληθούν καταστροφές σε καλλιέργειες και καταστήματα. Σήμερα συνεργεία του Δήμου Παγγαίου θα κάνουν έλεγχο για να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών.


Πλημμύρες από τη Βουλγαρία απειλούν ελληνικά χωριά στη Θράκη


Ένα πελώριο κύμα νερού κατέκλυσε το χωριό Μπίσερ στη Βουλγαρία, που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη Χάρμανλι, στα σύνορα με την Ελλάδα, σήμερα το πρωί, όταν έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης "Ιβάνοβο", κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών στη Νοτιοανατολική Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο.


Θολά νερά, με βάθος δύο και πλέον μέτρων κάλυψαν αστραπιαία περίπου το 90% των σπιτιών στο μεγάλο χωριό, οι κάτοικοι του οποίου κατέφυγαν στα επάνω πατώματα των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν.


Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την περιοχή περιέγραφε στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος Ζλάτκα Βάλκοβα, όπως και κάτοικοι του χωριού, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους από τα νερά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news