Home » , » Η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που 'χε κάτι απ τις φωτιές....

Η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που 'χε κάτι απ τις φωτιές....

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικα, πανό και πλακάτ ξεκίνησε η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά το πρωινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, υπάλληλοι του ΟΕΚ, με ένα κοινό σύνθημα: «Όχι στην εξαθλίωση» κατέκλυσαν από τις 17:00 το απόγευμα τη Λεωφόρο Αμαλίας και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η Λ. Αμαλίας έκλεισε εκ νέου από τουλάχιστον 2.500 διαδηλωτές, που ανήκουν σε αριστερές οργανώσεις, σωματεία, μοτοσικλετιστές και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ραντεβού για το απόγευμα.
Συνολικά μέχρι τώρα (19:19) έχουν γίνει 60 προσαγωγές σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος και στα Εξάρχεια, για προληπτικούς, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγους.

Ο πρόεδρος εργαζομένων της «Αττικό Μετρό», κ. Σταματόπουλος, μιλώντας στη zougla.gr κατήγγειλε τη σκοπιμότητα του κλεισίματος σταθμών του Μετρό, λέγοντας ότι οι αρμόδιοι με αυτό τον τρόπο θέλησαν να «μπλοκάρουν» την προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι κλειστοί παραμένουν οι εξής σταθμοί: Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην πλ. Αριστοτέλους,ενάντια στο νέο μνημόνιο. Aκολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Την αγανάκτηση τους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα μέτρα της τρόικα, διαδήλωσαν στο Σύνταγμα εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να βρίσκονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε ιστορικό χαμηλό, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συγκάλεσαν στις 10:30 πανεργατικό συλλαλητήριο, μία ημέρα μετά τις συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

Ρολά κατέβασαν στις 15:30 το μεσημέρι οι υπεύθυνοι της ΑΜΕΛ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ έκλεισαν επίσης οι σταθμοί «Ευαγγελισμός», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι».

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές» δήλωσε μετά το πρωινό συλλαλητήριο ο γραμματέας Τύπου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης. «Στο σημερινό συλλαλητήριο καλέσαμε όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλους τους πολίτες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσικρικάς, τονίζοντας πως τα μέτρα που επιβάλλονται, «παίρνουν το χαρακτήρα συρρίκνωσης της Δημοκρατίας και η απόκρουσή τους αποτελεί καθήκον δημοκρατικό και πατριωτικό». «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι μόνο ο πιλότος των πολιτικών, που πρόκειται να συνεχισθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και που μπορούν να ανατραπούν μόνο με τη συντονισμένη αντίδραση όλων των ευρωπαϊκών λαών».

Προαναγγέλλουν γενική απεργία
Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Επίσης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Νέα Γενική Απεργία, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., το αμέσως επόμενο διάστημα και με αιχμή το χρόνο υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων», αναφέρει ανακοίνωση.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news