Home » , » Ιερώνυμος : Οι κρίσεις κρίνουν τους ανθρώπους

Ιερώνυμος : Οι κρίσεις κρίνουν τους ανθρώπους

Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί τον ελληνικό λαό να μην φοβάται.«Οι κρίσεις κρίνουν τους ανθρώπους. Μας θέτουν ενώπιον των ευθυνών μας, μας αποκαλύπτουν τις «εφεδρείες» μας που βρίσκονται πίσω από την επιφάνεια, μας απογυμνώνουν από τυχόν προσχήματα και δικαιολογίες, μας αναδεικνύουν δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντος. 

Χωρίς να αποτελεί εξαίρεση ετούτη η βαθιά οικονομική και ηθική κρίση που ταλανίζει το έθνος μας και υπονομεύει την κοινωνία μας δεκαετίες τώρα, αλλά μόλις πρόσφατα εκδηλώθηκε σε όλη της την οδύνη, μας υποβάλλει σε κρίση-κριτική.

Αυτό επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή. Όπως επισημαίνει, η κρίση είναι μια ευκαιρία για να «δούμε εις βάθος» ποιοι πραγματικά είμαστε πέρα από τις άμυνές μας και τα ψιμύθια με τα οποία καλλωπίζουμε την κοινωνική μας παρουσία αλλά και ποιος είναι ο αυθεντικός μας εαυτός. Παράλληλα, μας κάνει να σκεφτούμε τη σχέση μας με τους άλλους. «Η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι αφυπνίζει δυνάμεις αλληλεγγύης στην κοινωνία μας, η έμπρακτη αγάπη οφείλει να είναι μια διαρκής στάση ζωής», τονίζει ο κ. Ιερώνυμος. Δυστυχώς πρέπει να το ομολογήσουμε, κάποιοι χριστιανοί συχνά καλλιεργούμε με τη στάση μας μια απογοήτευση, σημειώνει πάντως.


«Μια κρίση σαν αυτή αποτελεί εκπληκτική ευκαιρία να ανακαλύψουμε το Θεό για αυτό που είναι και να τον αγαπήσουμε για εκείνα που έχει να μας δώσει», υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος. «Και αυτά δεν είναι τίποτε λιγότερο από τον πλούτο της θεότητάς του, από τη θαυμαστή του ικανότητα να μεταμορφώνει τον άνθρωπο και να αγιάζει».


Τέλος, ο ίδιος απευθυνόμενος στους αναγνώστες αναφέρει «Αδελφοί μου ας μη φοβόμαστε!». Ένας άνθρωπος έρμαιο της κατανάλωσης, του ναρκισσισμού, των παθών του, δεν δημιουργεί ιστορία αλλά σύρεται πίσω της, σαν ουραγός. Αντίθετα ένας άνθρωπος που αντιστέκεται στις κατώτερες ορέξεις του... είναι σε θέση να αντισταθεί στα οργανωμένα συμφέροντα, καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news