Home » , , , » Ο Κώστας Μπίγαλης καλεσμένος του Νίκου Σαμούρκα στο RADIO ROUMELI NEWS

Ο Κώστας Μπίγαλης καλεσμένος του Νίκου Σαμούρκα στο RADIO ROUMELI NEWS


Ένας από του σημαντικότερους τραγουδοποιούς του σύγχρονου ελληνικού και ευρωπαϊκού τραγουδιού , ο Κώστας Μπίγαλης , μίλησε στην ζωντανή εκπομπή Παρέα με το Νίκο στο Ράδιο Ρούμελη News (2012-02-11)




Ο Κώστας Μπίγαλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκινά την μουσική του καριέρα το 1975 σ' ένα διαγωνισμό ερασιτεχνικών συγκροτημάτων όπου και βραβεύεται. Το χειμώνα του 1977 συμμετέχει στην ηχογράφηση της σύγχρονης όπερας του Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου, "Ουτοπία".

Το 1979 πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ανέβασμα της rock όπερας "Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο αστρο", στο ρόλο του αρχιερέα ννα σε μουσική διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα, που τον παροτρύνει να σπουδάσει θέατρο. 


Την ίδια χρονιά ο Κώστας Μπίγαλης παρακολουθεί μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Τον Σεπτέμβριο του 1979 βραβεύεται στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης σαν συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι "Με μια κιθάρα".


Το καλοκαίρι του 1980 πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ερμή στην τολμηρή μιούζικαλ διασκευή του "Λουκιανού Διάλογοι", που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, σύγχρονη απόδοση του αρχαίου κειμένου από τον Κώστα Βίρβο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα.


Με παραγωγό τον Λουκά Σιδερά των Aphrodite's Child ηχογραφεί το 1981 δύο τραγούδια, το Seventh Heaven και το The Amazing Mr. Be, για την Αμερικανικής παραγωγή ταινία Next One.


Το 1982 υποδύεται τον Σίμωνα Κυρηναίο στην τηλεοπτική σειρά της Universal Picture "Πράξεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου", με πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins.


Τα πρώτο προσωπικό album το ηχογραφεί το 1984 με τίτλο Big Alice και το τραγούδι I Miss You γίνεται Νο1 επιτυχία της χρονιάς στην Ελλάδα και κυκλοφορεί στο εξωτερικό σε 18 χώρες.


Το διάστημα 1987 με 1989 βρίσκεται στην Αμερική όπου και εργάζεται.
# Μετά από απουσία μερικών χρόνων στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1989 και κυκλοφορεί τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο του με τίτλο "Με Τον Ήλιο Στους Ιχθύς" ενώ ακολουθεί το 1992 το "Στου Αιγαίου Τα Blues" που πολύ σύντομα γίνεται πλατινένιο.


# Πλατινένιο γίνεται και το "Μικρή Μου Μέλισσα" σχεδόν ένα χρόνο μετά, φέρνοντας τον Κώστα Μπίγαλη το 1994 στο χρυσό "Μουσικό Ταξίδι" και στην Eurovision με το group του Sea Lovers. Δισκογραφικά ακολουθεί το album "Ήλιε Μου, Ήλιε Μου", το "Ο Έρωτάς Σου Θάλασσα",το "Μύθος" και το "Πάθος" , "Μια Στιγμή Στο Χρόνο","Mε την πλάτη στον τοίχο","Γαλάζιο".
Παράλληλα το 2002 γράφει το τραγούδι "Let me be the one" και φτάνει στον τελικό του ελληνικού διαγωνισμου για την EUROVISION οπου εκεί μετά από τραγικά λάθη στον ήχο από μεριά της κρατικής τηλεόρασης καταλαμβάνει τελικά την 4η θέση!


Το 2005 το τραγούδι του “The Light In Our Soul” επιλέγεται στην τελική τετράδα για την Έλενα Παπαρίζου και το διαγωνισμό της ΕUROVISION.Το τραγούδι παρά τον άδικο αποκλεισμό του από τα τελικά του διαγωνισμού γίνεται νουμερο -1- στην Ελλάδα και στη Σουηδία και καταλαμβάνει την -36- θέση στην Ευρώπη!


Μετά από 2 χρονια αποσίας στο Nashville της Αμερικής (2007-2008) και την προώθηση της country μουσικής μέσω μεγάλων συνεργασιών ο Κώστας Μπίγαλης επιστρέφει στην Ελλάδα και ετοιμάζει τον ΝΕΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟ !!

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news