Home » , , » Με δάκρυα για την Ελλάδα μίλησε ο Ιταλός δήμαρχος – Απήγγειλε Καβάφη

Με δάκρυα για την Ελλάδα μίλησε ο Ιταλός δήμαρχος – Απήγγειλε Καβάφη

Στην Αθήνα βρίσκονται οι δύο δήμαρχοι των ιταλικών πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι, Μάρκο Κάλντι και Τζιοβάνι Μοσιατέλο, προκειμένου να χαρίσουν τους μισθούς τους στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας στίχους του Καβάφη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους ευρωπαίους ηγέτες.
«Δεν το αξίζετε αυτό που περνάτε», τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ALPHA, ο Τζιοβάνι Μοσιατέλο, ο οποίος νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε… Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συγκίνηση που μας δωρίσατε, για το μεγάλο μάθημα πολιτισμού, φιλοξενίας και ευγένειας».

Από την πλευρά του ο Μάρκο Κάλντι συγκινημένος είπε: «Τα δικά μου δάκρυα και των άλλων είναι δάκρυα του ελληνικού λαού». Οι ιταλοί δήμαρχοι ευχήθηκαν κουράγιο, ενώ ο Τζιοβάνι Μοσιατέλο βουρκωμένος απήγγειλε στίχους από το ποίημα του Καβάφη «Περιμένοντας τους βαρβάρους», ζητώντας από τους ευρωπαίους να μην διοικούν σαν βάρβαροι, αλλά σαν ποιητές.

Με κόπο συγκρατούσε τα δάκρυά του κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου και ο Μάρκο Κάλντι, ο οποίος τόνισε ότι στην ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι όλοι είμαστε έλληνες… Είμαστε όμως όλοι παιδιά της Ελλάδας.

«Θυμάμαι μια φορά βρέθηκα μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα και έκλαψα, φανταζόμενος τους τριακόσιους Σπαρτιάτες που έδιναν τη ζωή τους για τον πολιτισμό τους. Πιστεύω ότι σήμερα χρειαζόμαστε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης χιλιάδες Σπαρτιάτες να ακολουθήσουν τον Λεωνίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας και τη σωτηρία της Ευρώπης», είπε με δάκρυα στα μάτια ο Μάρκο Γκάλντι, ο οποίος τις μέρες που διαδραματιζόταν το θρίλερ της βοήθειας στην χώρα μας πήρε την απόφαση να χαρίσει τον μισθό του για την ενίσχυση της Ελλάδας. «Είμαστε κοντά σας και δεν είστε μόνοι σας», λέει ενδεικτικά.

«Ας αγωνιστούμε για μια Ευρώπη χωρίς βαρβάρους, ας αγωνιστούμε για την Ευρώπη των παιδιών μας, όταν κυβερνήσουν κάποτε οι ποιητές. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα συναισθήματα που μας χαρίσατε, για το μεγάλο μάθημα του πολιτισμού, της φιλοξενίας, της ευγένειας. Ευχαριστώ για τη δύναμή σας και για την αξιοπρέπειά σας. Εμείς είμαστε κοντά σας. Σήμερα, όπως και στην αρχαιότητα», είπε συγκινημένος ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο.

Για την γενναιόδωρη πράξης τους και οι δύο δήμαρχοι λένε ότι προσέφεραν τους μισθούς τους στην χώρα μας σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και υποχρέωσης σε μια χώρα που έχει δώσει τόσα σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως την έννοια της Δημοκρατίας.        

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news