Home » , , » Βουλή δέκα κομμάτων και πολίτες βυθισμένοι στην απαισιοδοξία

Βουλή δέκα κομμάτων και πολίτες βυθισμένοι στην απαισιοδοξία

Βουλή δέκα κομμάτων με την είσοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, των Οικολόγων - Πράσινων, της Χρυσής Αυγής και της Δημοκρατικής Συμμαχίας δείχνουν τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, οδηγεί την εκλογική κούρσα με 20,3%, ανεβάζοντας το ποσοστό της κατά 1,3 μονάδες, ενώ και το ΠΑΣΟΚ έχει επιτύχει να αυξήσει το ποσοστό του στο 12,1% από 8,2%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,9%, ΔΗΜΑΡ με 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, Χρυσή Αυγή με 2,6%, ΛΑΟΣ με 2,5% και ΔΗΣΥ με 2,5%.

Εντυπωσιακό το ποσοστό του 67,1% για την επιλογή "κανένα" στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 17,1% έναντι 10,5% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Η απαισιοδοξία έχει κυριεύσει το σύνολο των πολιτών, με το 93,1% να δηλώνει πως τα πράγματα πάνε άσχημα στην Ελλάδα έναντι 1% που απαντά καλά και ενός ποσοστού 5,8% που απαντά ούτε καλά ούτε άσχημα.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φαίνεται πως έχει πέσει αρκετά, καταγράφοντας μείωση της τάξεως των 10,5 μονάδων, ενώ η βεβαιότητα για νίκη της Νέας Δημοκρατίας ενισχύεται (παράσταση νίκης).

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να συσπειρώνεται σε ποσοστό 32%, έναντι 23,3% που ήταν τον Φεβρουάριο, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά συσπείρωσης της Ν.Δ. είναι 61,5% τώρα και 58,1% τον Φεβρουάριο.

Αξιοσημείωτη είναι η δημοσκοπική φθορά τόσο της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, η οποία, από τη δεύτερη θέση που ήταν τον Φεβρουάριο, πέφτει στην πέμπτη, αλλά και του ΛΑΟΣ που εμφανίζεται να δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή, όπως και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Σε ποσοστό 68% οι πολίτες ζητούν συνεργασίες σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία, με το 55% των ψηφοφόρων να συντάσσεται με αυτή την άποψη ενώ το 38,6% των ψηφοφόρων της επιθυμούν μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Σε περίπτωση που μετά τις εκλογές οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας, το 7,8% ζητά συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας τη στιγμή που το 39,8% δηλώνει ότι θα προτιμούσε άλλα κόμματα εκτός των δύο μεγάλων.

Το 21,3% ζητά συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, ενώ το 11,1% προκρίνει τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με άλλο κόμμα πλην του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για το ποιος θα θέλατε να ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης συνεργασίας, το 33,5% επιθυμεί πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής πλην Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου.

Το 21,7% θεωρεί πως σε μία κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ηγηθεί ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό κυβέρνησης συνεργασίας επιθυμεί το 15,4% και το 9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ρίχνουν μνημονιακές ευθύνες σε Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου
Το 68,8% των πολιτών θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική, με το 11,3% των πολιτών (19,1% ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ) να επιθυμεί να παραμείνει βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, το 50,1% αντιμετωπίζει την εκλογή του ως θετική εξέλιξη έναντι του 40% που την αξιολογεί αρνητικά.

Οι ψηφοφόροι βέβαια του ΠΑΣΟΚ θεωρούν σε υψηλότερο ποσοστό (69,7%) την εκλογή του ως θετική εξέλιξη, με το 48,1% των πολιτών και το 66,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να εκτιμούν ότι θα μπορέσει να διατηρήσει την ενότητα του κινήματος.

Να σημειωθεί πως σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 79,4%, ζητεί τον καταλογισμό ευθυνών για την προσφυγή στην τριμερή, αξιολογώντας ως βασικούς υπαίτιους τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (σε ποσοστό 63,1%) και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε ποσοστό 46,7%.

Συνυπεύθυνους θεωρεί το 23,6% των ερωτηθέντων όλους όσοι διαχειρίστηκαν την οικονομική πολιτική, ενώ ευθύνες καταλογίζουν και στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή (22,1%) και Κώστα Σημίτη (ποσοστό 11,2%).

Το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου θεωρείται υπεύθυνο για το Μνημόνιο σε ποσοστό 59,5% και 50,6%, αντίστοιχα, από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και σε ποσοστά που κυμαίνονται από 49,2% μέχρι 70,9% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και των κομμάτων της Αριστεράς.

http://news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news