Home » , , » Θα δίνουν τις φωτογραφίες των χουλιγκάνων στη δημοσιότητα!

Θα δίνουν τις φωτογραφίες των χουλιγκάνων στη δημοσιότητα!

Οι φωτογραφίες όσων προκάλεσαν τα επεισόδια εχθές στον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα δοθούν στην δημοσιότητα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασία του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε πως η αστυνομία σε γενικές γραμμές έκανε τη δουλειά της και ότι τα επεισόδια  ξεκίνησαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που μπήκαν στις εξέδρες των επισήμων.

Δεκάδες φωτοβολίδες, καπνογόνα, μολότοφ, μπιτόνια με βενζίνη, ακόμη και σφυριά είναι ο οπλισμός που κατέσχεσε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όταν οργανωμένες ομάδες προσώπων επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  όλα ξεκίνησαν όταν μια οργανωμένη ομάδα νεαρών επιτέθηκε κατά των αστυνομικών με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα με σκοπό να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.


Η ομάδα αυτή αποκρούσθηκε με τη διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Πριν την έναρξη του αγώνα άτομα που είχαν εισέλθει μετά από έλεγχο σε ορισμένες κερκίδες εξήλθαν από αυτές σπάζοντας τις θύρες επιτιθέμενοι στις αστυνομικές δυνάμεις, ταυτόχρονα με άτομα που ανέμεναν να υποβληθούν σε έλεγχο με αποτέλεσμα να εισέλθουν στις κερκίδες άτομα χωρίς να ελεγχθούν. 

 
Το ραντεβού κλείστηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, λίγες ώρες μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Ένα ραντεβού εκδίκησης από ομάδα σκληροπυρηνικών οπαδών του ΠΑΟ με μία συγκεκριμένη διμοιρία των ΜΑΤ.

Το βράδυ της 11ης Μαρτίου ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού που βρισκόταν στο γνωστό πράσινο «τριόρωφο» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν έτοιμη να κινηθεί με απειλητικές διαθέσεις κατά του συνδέσμου των φιλάθλων της ΑΕΚ που βρίσκεται στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται προληπτικά στην περιοχή παίρνουν εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να εμποδίσουν την κίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού.


Η επέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ εξελίσσεται σε μάχη με τους «πράσινους» οπαδούς που ταμπουρώνονται στο κτήριο του συνδέσμου. Όπως υποστηρίζουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟ, οι άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στα γραφεία του συνδέσμου τους κάνοντας χρήση των κλομπ τους αλλά χημικών μέσα στο κτήριο.

Τα επόμενα 24ωρα στα οπαδικά φόρουμ των «πρασίνων» γινόταν λόγος για υπέρμετρη χρήση βίας της συγκεκριμένης διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ οι απειλές έδιναν και έπαιρναν στο διαδίκτυο. Μάλιστα δινόταν στην δημοσιότητα το διακριτικό που έφεραν στο πίσω μέρος του κράνους τους οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που στοχοποιήθηκαν μέσω ίντερνετ.


Όλη την εβδομάδα φανατικοί, εκτόξευαν απειλές κατά των αστυνομικών τους οποίους μάλιστα προειδοποιήσουν «να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στο ΟΑΚΑ το βράδυ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».


Χθες το απόγευμα όταν ο σκληρός πυρήνας των «φανατικών», εντόπισε στον περιβάλλοντα του ΟΑΚΑ χώρο την «στοχοποιημένη» διμοιρία των ΜΑΤ, δόθηκε αμέσως το σύνθημα για την επίθεση.

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι προκάλεσαν τη διακοπή του χθεσινοβραδινού αγώνα. Συγκεκριμένα ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, να προχωρήσουν οι διαδικασίες έρευνας και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε την αυστηρότητα του νου νόμου, είπε ότι υπάρχουν οι σχετικές ρήτρες και υποστήριξε πως τα γεγονότα της Κυριακής θα αποτελέσουν και ένα είδος crash test του νόμου. 

protothema.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news