Home » , , » Βρήκαν το «γονίδιο του διαζυγίου». Ανήκει στις γυναίκες!

Βρήκαν το «γονίδιο του διαζυγίου». Ανήκει στις γυναίκες!

Και όμως το διαζύγιο είναι αποκλειστικά γυναικεία δουλειά! Σύμφωνα τουλάχιστον με νέα έρευνα που έγινε στην Σουηδία... υπάρχει το «γονίδιο του διαζυγίου», το οποίο είναι γένους θηλυκού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες που κληρονομούν μια παραλλαγή του κοινού γονιδίου, είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν εύκολα, καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους.

Ακόμα και όταν παντρευτούν όμως έχουν κατά 50 % περισσότερες πιθανότητες να έχουν μια προβληματική σχέση με πολλούς καυγάδες, το οποίο κάνει και το έτερον ήμισυ δυστυχισμένο και έτοιμο να ζητήσει διαζύγιο.

Για όλα φταίει η οξυτοκίνη, ή αλλιώς… «ορμόνη της αγκαλιάς», η οποία είναι γνωστή για τη δημιουργία και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων της αγάπης και της μητρικής στοργής.

Οι γυναίκες παράγουν οξυτοκίνη και κυρίως κατά τη διάρκεια του τοκετού και του θηλασμού. Αυτό τις βοηθά να συνδεθούν συναισθηματικά με το μωρό τους… Αλλά όταν οι γυναίκες δεν μπορούν να επεξεργαστούν την οξυτοκίνη σωστά, πιθανόν να μην είναι σε θέση να συνδεθούν κανονικά με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατάσταση αυτή μπορεί να συνδέεται ακόμα και με τον αυτισμό!

Πώς έγινε η έρευνα

Μια ομάδα Σουηδών επιστημόνων εξέτασε το DNA 1.800 γυναικών και των συζύγων τους. Κάθε ζευγάρι ήταν μαζί για περισσότερο από πέντε χρόνια, και ήταν είτε παντρεμένοι ή ζούσαν απλά μαζί.

Οι γυναίκες που αναγνωρίστηκαν ότι είχαν μία παραλλαγή του γονιδίου της οξυτοκίνης, που περιγράφεται ως A-αλληλόμορφο (A-allele), είχαν 50 % περισσότερες πιθανότητες να περάσουν μία «συζυγική κρίση ή απειλή διαζυγίου» λέει η έκθεση.

pamepreveza.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news