Home » , , » Παγώνει το πανελλήνιο από το σημείωμα απελπισίας του 77χρονου αυτόχειρα

Παγώνει το πανελλήνιο από το σημείωμα απελπισίας του 77χρονου αυτόχειρα

"Δεν πρέπει να αφήσουμε χρέη στα παιδιά μας" Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που βγήκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα χείλη του 77χρονου Δ.Χ. συνταξιουχου φαρμακοποιού που έστρεψε στον εαυτό του ένα όπλο και αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Στο σημείωμα που άφησε αναφέρει: "Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μας. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου."
 

 Το σημείο έχει γίνει τόπος προσκηνύματος με δεκάδες πολίτες να περνούν και να αφήνουν ένα λουλούδι στην μνήμη του. Και τα σημειώματα δεκάδες, σημειώματα οργής και αγανάκτησης. 

Μιλώντας στο Newsit, ο Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μέλος του ΦΣΑ έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του σε έναν άλλο φαρμακοποιό.

"Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά."


Και συνέχισε:
"δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το διακαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή."

 Όλα έγιναν λίγο πριν τις 9 το πρωί. Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, όταν ένας άνδρας  μπροστά στο παρτέρι απέναντι από την είσοδο του ΜΕΤΡΟ, έβγαλε από την τσέπη του ένα όπλο, είπε "Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου", και το έστρεψε στον εαυτό του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο πυροβολισμός "πάγωνε" όσους βρισκονταν εκεί γύρω και ο άνθρωπος αυτός σωριαζόταν νεκρός.
 
Από το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος από απλούς ανθρώπους, νέους, ηλικιωμένους και οικογενειάρχες για να τιμήσουν τον 77χρονο συνταξιούχο που έδωσε τέλος στη ζωή του μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών.

Αλλά και αυτή την εικόνα του απογεύματος, τώρα το βράδυ κάποιοι αποφάσισαν να την αμαυρώσουν με επεισόδια, πέτρες, νεράντζια και φυσικά μολότοφ.


Μία ομάδα νεαρών ξαφνικά έκλεισε τη Λεωφόρο Αμαλίας και κινήθηκε προς το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και άρχισαν να πετούν πέτρες και νεράτζια προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρατηρούσαν την κατάσταση διακριτικά. 
 Η ένταση συνεχίστηκε με μία ομάδα νεαρών να πετάει προς τις δυνάμεις της αστυνομίας βόμβες μολότοφ και φυσικά τα ΜΑΤ να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Η ομάδα των κουκουλοφόρων κατηφόρισε τότε και στο στόχαστρό τους βρέθηκε το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το οποίο δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα κατεβασμένα τα ρολά. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους με δακρυγόνα και τελικά δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ξενοδοχείο. 

  Τα ΜΑΤ με μία μεγάλη επιχείρηση κατάφεραν να περικυκλώσουν όλη την πλατεία Συντάγματος και με ρίψη χημικών ακόμα και στα σκαλιά του Μετρό που ήταν ανοιχτό, κατάφεραν να "καθαρίσουν" την πλατεία.

 Από νωρίς τριγύρω από το σημείο της αυτοκτονίας επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο ως ένδειξη σεβασμού στον 77χρονο συνταξιούχο. Στα "πηγαδάκια" των συγκεντρωμένων κυριαρχεί το θέμα της κρίσης και των συνεπειών της, οι οποίες ήταν αυτές που κυριολεκτικά όπλισαν το χέρι του 77χρονου άντρα.

Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργάνωσαν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news