Home » , » Ιτιές Πάτρας: Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους μετά τη δολοφονία 29χρονου

Ιτιές Πάτρας: Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους μετά τη δολοφονία 29χρονου

Μυρίζει... μπαρούτι η περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα όπου αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 29χρονου Αθ. Λαζανά που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τρεις Αφγανούς

Οι πολίτες, έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν αποκλείσει την Ακτή Δυμαίων στο ύψος του Γλαύκου και κάποιοι άλλοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να μπουκάρουν προς το κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής που χρησιμοποιείται ως κατάλυμα απο τους μετανάστες. 

Το κτίριο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Δεν λείπουν και αυτοί που εισηγούνται δυναμικές κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας, καθώς πέραν της οργής των κατοίκων εκφράζονται φόβοι και για πιθανή εμφάνιση θερμών μελών της Χρυσής Αυγής, που έχει γεμίσει τον τόπο με φυλλάδια που γράφουν: "Έξω οι εισβολείς λαθρομετανάστες απο την Ελλάδα- Για να μείνει η Ελλάδα πατρίδα των Ελλήνων".

Η πλειοψηφία των κατοίκων αντέδρασε στην προσπάθεια υποψηφίων της Χρυσής Αυγής να καπιλευτούν τη συγκέντρωση.

Τρεις ανήλικοι Αφγανοί είναι οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Αθανάσιου Λαζανά στην Πάτρα. Αιτία της δολοφονίας μια παρεξήγηση. Οι αλλοδαποί φέρονται να ζήτησαν εξηγήσεις από τον 29χρονο γιατί τα σκυλιά του επιχείρησαν να επιτεθούν σε έναν από αυτούς ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή οι δράστες τους πέταξαν πέτρες.

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, με τον 29χρονο να τους ακολουθεί, με αποτέλεσμα σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών να δεχθεί την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία το θύμα δέχθηκε συνολικά έξι μαχαιριές εκ των οποίο οι δύο στην θωρακική χώρα και οι υπόλοιπες στα χέρια.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τα κτυπήματα να προήλθαν όχι από ένα αλλά από δύο, ίσως και τρία μαχαίρια.
Στα χέρια της αστυνομιας βρίσκεται ένας 17χρονος Αφγανός λαθρομετανάστης ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του 29χρονου άνδρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θέση Ιτιές της Πάτρας.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί πριν από λίγο καιρό. Ο 17χρονος στις 11 Μαρτίου του 2012 και ο 18χρονος στις 4 Απριλίου γιατί δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr στις 8.00 το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ενώ το κλίμα είναι τεταμένο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news