Home » , » Φονικοί σεισμοί 6 και 5,1 ρίχτερ στην Ιταλία

Φονικοί σεισμοί 6 και 5,1 ρίχτερ στην Ιταλία

Ένας νέος σεισμός ήρθε να προκαλέσει τον τρόμο και τον πανικό στην Ιταλία. Ήταν γύρω στις 16:18 όταν χτύπησαν ξανά τα Ρίχτερ που έφτασαν τα 5,1. Τα συνεργεία διάσωσης άρχισαν να τρέχουν έξω από τα συντρίμμια που άφησε ο προηγούμενος σεισμός καθώς τα κτίρια είναι παλιά και υπήρχε ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν σε αυτά.

Ένας πυροσβέστης που πραγματοποιούσε ελέγχους σε ετοιμόρροπο κτήριο, τραυματίσθηκε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Η νέα αυτή δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές μεγάλες πόλεις του ιταλικού Βορρά, από την Γένοβα μέχρι το Μιλάνο. Σύμφωνα με τις αναλύσεις των γεωλόγων, στην περιοχή της Φερράρα, είχε να σημειωθεί τόσο ισχυρός σεισμός, από το 1570.


Παράλληλα, μηχανικοί και αρχιτέκτονες, τονίζουν ότι πρέπει να εξακριβωθεί για ποιό λόγο κατέρρευσαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις που είχαν χτισθεί πριν λίγα χρόνια και αν τηρήθηκαν οι αντισεισμικοί κανόνες.


Ο αριθμός των νεκρών από τον πρωινό σεισμό των 6 Ρίχτερ έφτασε τους 6 εκ των οποίων οι τέσσερις εργάζονταν σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα.


Οι περισσότερες καταστροφές σε κτίρια σημειώθηκαν στην Finale Emilia, στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα.


Τρεις εργάτες καταπλακώθηκαν από τα μεταλλικά δοκάρια και από την κατάρρευση υπόστεγου σε παραγωγικές μονάδες έξω από την Φεράρα, ενώ δούλευαν στη νυχτερινή βάρδια. Πρόκειται για έναν μαροκινό εργάτη, 29 ετών και για δυο Ιταλούς, που εργάζονταν σε βιομηχανία κεραμικών ειδών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Φεράρα, πάντα, μια γυναίκα 100 χρόνων υπέστη καρδιακή προσβολή που στάθηκε μοιραία, ενώ το ίδιο συνέβη και σε μια 37χρονη, στην Μπολώνια. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστο πενήντα και οι άστεγοι είναι τουλάχιστον 3000. Δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, είναι αδύνατον να υπολογιστεί, αυτή την στιγμή, το συνολικό κόστος των καταρρεύσεων, για την πολιτιστική κληρονομιά. 

 Η περιφέρεια της Μόντενα ζήτησε να καταργηθεί κάθε δέσμευση που της έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση Μόντι, σε ότι αφορά τον περιορισμό των εξόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, εκτάκτου ανάγκης.
 
Με την πρόσφατη αλλαγή του σχετικού νόμου, στο μεταξύ, το ιταλικό κράτος δεν συμβάλλει στην πληρωμή των ζημιών που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές. Η σχετική βοήθεια, θα μπορεί να δοθεί στους πολίτες, μόνο με αύξηση των φόρων επί των καυσίμων.
 
Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, έκανε γνωστό, όμως, ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ολόκληρη η χώρα.
 
Πάνω από πεντακόσιοι κρατούμενοι των φυλακών της Φερράρα, μεταφέρθηκαν, σήμερα το πρωί σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων.
 
Και σε ότι αφορά, μόνον τον γαλακτοκομικό τομέα της Εμίλια Ρομάνια, οι ζημιές στις εγκαταστάσεις παραγωγής, ξεπερνούν τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν λίγο η πολιτική προστασία της Ιταλίας, τα άτομα που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είναι πάνω από τρεις χιλιάδες.
 
Τα δυο χωριά τα οποία υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές είναι το Σαντ Αγκοστίνο- όπου κατέρρευσαν βιομηχανικές δομές, μέρος του καμπαναριού και το δημαρχιακό μέγαρο είναι ετοιμόρροπο- και το Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, μεταξύ των άλλων, κατέρρευσε ολοσχερώς ο πύργος των παλαιών τειχών.
 
Στις 15 και δεκαοκτώ, ώρα Ιταλίας, σημειώθηκε νέα δόνηση 5,1 βαθμών ρίχτερ. Δεν υπάρχουν νέοι τραυματίες , αλλά πολλά ιστορικά κτήρια που είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, κατεστράφησαν ολοσχερώς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news