Home » , » "ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ" στην περιοχή της Λαμίας

"ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ" στην περιοχή της Λαμίας

Σε μία εγκάρδια ατμόσφαιρα προχθές στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς συναντήθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και με την παρουσία του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη επισφραγίστηκε η συνεργασία με το Δήμο μας.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό να παρουσιασθεί για πρώτη φορά παγκοσμίως το μεγαλειώδες έργο του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, αφιερωμένο στη ζωή και το μουσικό του έργο. Μία ιδιαίτερη έκθεση, ένα πολυθέαμα ζωγραφικής και μουσικής το οποίο θα αποτελέσει το γεγονός της χρονιάς όχι μόνο για τη Λαμία, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

 Όπως δήλωσε και ο καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης η μεγάλη αυτή έκθεση είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός "ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ" στην περιοχή της Λαμίας, ένα Μουσείο με παγκόσμιο χαρακτήρα, όπως παγκόσμιο είναι και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων για ένα τόσο σημαντικό έργο έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, να δώσει το μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η απάντηση στην κρίση είναι πολιτιστικά έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Το "ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ" δεν θα περιορίζεται σε μία παθητική λειτουργία, αλλά θα είναι ένα κέντρο παραγωγής εφηρμοσμένης τέχνης με μικρά εργοτάξια όπου θα παράγονται μικρές σειρές από έπιπλα, κεραμικά, αντίγραφα του Μουσείου και διάφορα άλλα προϊόντα τα οποία θα έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα. Το πολυδιάστατο αυτό Μουσείο θα απαντάει με αυτό τον τρόπο δυναμικά στην αύξηση της παραγωγής προϊόντων στη χώρα μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Η μεγάλη έκθεση για το Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά την Λαμία θα παρουσιασθεί στην Αθήνα και στην συνέχεια σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο για να καταλήξει στη μόνιμη στέγασή της στην πόλη μας.
Ένα έργο πνοής που θα κάνει τη Λαμία γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.   
lamiareport.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news