Οι επιστήμονες συγκρίνουν το μέγεθος του διαστημικού βράχου με ένα οικοδομικό τετράγωνο και εκτιμούν ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχει γίνει ορατός από πολλές χώρες της Γης.
Σύμφωνα ωστόσο με τους υπολογισμούς τους δεν θα συγκρουστεί με τον πλανήτη αλλά θα περάσει σε μεγάλη απόσταση (αντίστοιχη με την απόσταση Γης – σελήνης στο 14πλάσιο). Παρόλα αυτά ταξινομείται από τους αστρονόμους στους «δυνητικά επικίνδυνους» μετεωρίτες καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος για την τελική του πορεία.
Η ύπαρξή του άλλωστε εντοπίστηκε από τον αστρονόμο Ρομπ ΜακΝοτ από το Siding Spring Observatory στην Αυστραλία. Το ανησυχητικό για τους επιστήμονες είναι ότι μόλις δύο εβδομάδες πριν είχε περάσει πολύ κοντά από τη Γη ένας ακόμη μεγάλος αστεροειδής ο οποίος παραλίγο να μπει στη γήινη ατμόσφαιρα. Η απόσταση του από την Γη ήταν ανάλογη με εκείνη ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Νέα Ζηλανδία!
Η NASA ενημερώνει μάλιστα τον κόσμο ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους, καθώς ακόμη κι αν μπει στην ατμόσφαιρα της Γης, θα διαλυθεί πολύ πριν φτάσει στο έδαφος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr