Home » , , , » Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης στην εκπομπή Παρέα με το Νίκο

Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης στην εκπομπή Παρέα με το Νίκο

Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
μιλά στην εκπομπή Παρέα με το Νίκο Σαμούρκα σήμερα στις 10.00 το βράδυ στην εκπομπή "Παρέα με το Νίκο" ...!!!

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Γεννήθηκε στις 6-7-1957 στην Αθήνα. Δημοτικό τελείωσε στην Ηλιούπολη Αθηνών. Γυμνάσιο-Λύκειο τελείωσε με άριστα στην Αμερική, στην πόλη Ντιτρόιτ, στο Αμερικάνικο High School. 


Κατόπιν σπούδασε και έγινε Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών (τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας), καθώς και πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών.
 
Εργάσθηκε δε ως εκπαιδευτικός πέραν των 10 ετών στην δημόσια εκπαίδευση, όπου άφησε άριστη εντύπωση ως εκπαιδευτικός προς τους συναδέλφους του και τους γονείς.

 

Κατέχει επιπλέον και το πτυχίο των Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εργάσθηκε ως κατηχητής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από ηλικίας 18 ετών, στην περιοχή Ηλιουπόλεως, ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου και αργότερα Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας. 

Επίσης, ταυτόχρονα εργαζόταν και ως κατηχητής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, στις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας του Π. Φαλήρου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργυρουπόλεως.

Το κατηχητικό του έργο απέδωσε πλουσίους καρπούς, καθ’ ότι εξ αυτού προήλθαν οι δεκαπέντε μοναχοί, επιστήμονες, που κοινοβιάζουν υπό την καθοδήγησή του, στο Τρίκορφο Φωκίδος, καθώς και οι δεκαεπτά μοναχές με πτυχία Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, που κοινοβιάζουν στην Αδελφότητα Αγίου Νεκταρίου και πάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Επίσης, εκ του κατηχητικού του έργου έχουν προέλθει και αρκετοί επιστήμονες, οι οποίοι και απαρτίζουν τον επιστημονικό κύκλο νέων, στην Ηλιούπολη Αθηνών.

Το γνωστό πλέον για την δραστηριότητά του, Χριστιανικό Κέντρο Νεότητος Ηλιουπόλεως, στο οποίο συμμετείχαν 500 νέοι Γυμνασίου και Λυκείου, οργανωμένο άρτια υπό του π. Νεκταρίου επετύγχανε, δι' όσα χρόνια ο π. Νεκτάριος εδραστηριοποιείτο ως λαϊκός ή κληρικός, στην περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 


Το γεγονός τούτο μαρτυρεί όμως την δραστηριότητα, την ευφυΐα και τη ικανότητά του να διοικεί ταυτόχρονα τόσα κατηχητικά και Νεανικά Κέντρα μαζί, με μεγάλη επιτυχία, η οποία φυσικό ήταν να προκαλέσει τον φθόνο των εχθρών της Εκκλησίας.

Υπήρξε επίσης πρωτοστάτης και ενεργό μέλος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως, όπου διετέλεσε και ταμίας αυτού. Η ψυχή της ανεγέρσεως του Ιερού τούτου Ναού, ήταν ο κληρικός π. Νεκτάριος, ο οποίος καθ' ότι ιδεολόγος, δεν δέχθηκε αργότερα να διοριστεί ως Προϊστάμενος, όταν του έγινε η πρόταση υπό της Αρχιεπισκοπής, στην ενορία όπου ο ίδιος πρωτοστάτησε στη δημιουργία της.

Έγινε μοναχός και διάκονος σε ηλικία 24 ετών, από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιον. Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης έγινε κατόπιν Αρχιερατικής εντολής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. κ. Χριστοδούλου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Καλλινίκου. Υπηρέτησε δε ως κληρικός και στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Σιδηροκάστρου. Διορίσθηκε και εξετέλεσε τα καθήκοντά του με επιτυχία, τόσο ως Ιεροκήρυξ, αλλά και ως Προϊστάμενος πολλών Ιερών Ναών, διορίσθηκε επίσης και υπεύθυνος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών ως διευθυντής Νεότητος ενοριακών νεανικών κέντρων και αρχηγός Μητροπολιτικών κατασκηνώσεων.

Επίσης, κατόπιν προσκλήσεως των αποδήμων Ελλήνων, έχει επανειλημμένα επισκεφθεί τους Έλληνες του εξωτερικού, όπως της Γερμανίας, Ιταλίας, Αγγλίας, Γαλλίας, Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Βουλγαρίας, δια να τους βοηθήσει πνευματικά με ομιλίες και εξομολογήσεις.

Έχει συγγράψει επίσης τα εξής πνευματικά βιβλία, τα οποία κατά χιλιάδες κυκλοφόρησαν και πολλά εξ αυτών έχουν εξαντληθεί και επανεκδίδονται υπό της Αδελφότητός του. Οι τίτλοι των βιβλίων αυτών είναι:

1. ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ (εξαντλήθηκε)
2. ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ (εξαντλήθηκε)
3. ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ
4. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ Ή ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ (εξαντλήθηκε)
5. ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΙΚΑΓΟΥ" (εξαντλήθηκε)
6. ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ
7. Ο ΓΑΜΟΣ (εξαντλήθηκε)
8. ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ;
9. ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
10. Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ
11. ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ (εξαντλήθηκε)
12. Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
13. ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (εξαντλήθηκε)
14. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΩΣ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news