Home » , » Πύρινη κόλαση στην Βιάννο Ηράκλειου, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο

Πύρινη κόλαση στην Βιάννο Ηράκλειου, ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο

Eκτός ελέγχου εξελίσσεται η κατάσταση στην Βιάννο που ζει ένα δεύτερο ολοκαύτωμα, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Τρεις πυροσβέστες τρυματίστηκαν στο μέτωπο της φωτιάς και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως επίσης και δύο ηλικιωμένα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Μάλιστα, η αγανάκτηση είναι τόσο μεγάλη που δεν έλειψαν και οι... επιθέσεις οργής κατοίκων της περιοχής σε βάρος πυροσβεστών που βρίσκονται εκεί για να σβήσουν την πυρκαγιά.

Από τη φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια.


Στην περιοχή της Βιάννου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα. Το απόγευμα, τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο από την Αθήνα έφτασαν στην Κρήτη, για να συμβάλλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων (7 και τοπικά 8 μποφόρ) δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού και παρέμειναν στο αεροδρόμιο Καστελίου.


Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή του νησιού μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Μαλώνα.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά ενώ τις προσπάθειες πυρόσβεσης ενισχύουν ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που έφθασαν στο νησί.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου τρεις πυροσβέστες.


Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα η φωτιά έκαψε 2000 στρέμματα δασικής


Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης το απόγευμα τςη Δευτέρας και σε δασική έκταση στην περιοχή Αγκαθωτό, του δήμου Πρεσπών στη Φλώρινα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.


Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυγύρου. 

Οι πυκνοί καπνοί και οι κλήσεις περαστικών κινητοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου για να σπεύσει εγκαίρως στο σημείο της πυρκαγιάς. Στις 2 παρά τέταρτο, στη θέση «Σελιό», 4 χιλιόμετρα πριν τον Πολύγυρο από την πλευρά της Γερακινής, ξέσπασε η πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άνδρες, ένα όχημα των εθελοντών της Ν.Καλλικράτειας, ένα πεζοπόρο τμήματα 17 ανδρών της ΕΜΑΚ, βυτιοφόρα και μηχανήματα του δήμου Πολυγύρου. Λόγω της επικινδυνότητας και του δύσβατου της περιοχής στην κατάσβεση συνέβαλαν δύο καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

Στις 18.00 η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάηκαν 80 στρέμματα δασικής έκτασης (πεύκα και πουρνάρια), ενώ κάηκαν και περίπου 50 ελαιόδεντρα από παρακείμενους ελαιώνες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news