Home » , , » Τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη: Ένα εκατομμύριο παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό

Τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη: Ένα εκατομμύριο παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό

H Υεμένη αντιμετώπιζε μία μείζονα ανθρωπιστική κρίση εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι στρατιωτικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών από τις Η.Π.Α έχουν χειροτερεύσει δραματικά τη κατάσταση. Σύμφωνα με προειδοποίηση της UNICEF το 60 τοις εκατό των παιδιών στην Υεμένη βρίσκονται πλέον σε μία κατάσταση χρόνιου υποσιτισμού, με ένα εκατομμύριο παιδιά να βιώνουν τον οξύ υποσιτισμό....
 
Από τη στιγμή που η Υεμένη βρίσκεται συνεχώς σε εμπόλεμες καταστάσεις, τα αλλεπάλληλα καθεστώτα έχουν απορρίψει τις εγχώριες δαπάνες που μέρος τους θα προοριζόταν για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, και αντιθέτως έχουν χρησιμοποιήσει ένα τεράστιο μέρος της οικονομίας της χώρας για την κατασκευή όπλων.
 
Αυτή η «επιλογή» έριξε ουσιαστικά στο απόλυτο κενό όσους ανθρώπους βρίσκονταν ήδη στο περιθώριο της κοινωνίας. 
 
Ο δικτάτορας Ali Abdullah Saleh ο οποίος υποστηριζόταν από τις Η.Π.Α ήταν περιβόητος για τις συγκεκριμένες εξοπλιστικές αλλά συνάμα αντικοινωνικές πολιτικές, αφήνοντας την Υεμένη να μοιάζει με ένα έθνος παραπηγμάτων και στρατιωτικών βάσεων που στεγάζονταν σε πολύ κοντινά σημεία.
 
Μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες που ανάγκασαν στην αποπομπή του Saleh, ο νέος υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ δικτάτορας Abd-Rabbu Mansour Hadi ο οποίος ανέλαβε την εξουσία ως μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές, φαίνεται να συνεχίζει αυτήν την τάση, εστιάζοντας αποκλειστικά στην επίθεση εναντίων των διάφορων αποσχιστών που προέκυψαν κατά τις ημέρες της δικτατορίας του Saleh.

Oι ΗΠΑ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, βοηθούν εναργώς και το νέο καθεστώς με όπλα και ειδικούς συμβούλους στη διάθεση του Hadi.


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news