Home » , » Αιματηρή ληστεία στην Πάρο - Με ελικόπτερα αναζητούν τους δολοφόνους!

Αιματηρή ληστεία στην Πάρο - Με ελικόπτερα αναζητούν τους δολοφόνους!

Μια δολοφονία εν ψυχρώ σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νάουσας συγκλονίζει την Πάρο, που ζει μια ακόμη τραγωδία μετά τη φρικιαστική επίθεση από 19χρονο Πακιστανό στη 15χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή.
Την άγρια συμμορία των ληστών που στις 8:20 το πρωί λήστεψαν την Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου και στη συνέχεια δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν 53χρονο οδηγό ταξί που τους πλησίασε για να δει τι συμβαίνει, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί. 


Όλα δείχνουν πως πιθανότατα να πρόκειται για την ίδια ληστρική ομάδα που στις 16 Ιουλίου χτύπησαν την Alpha Bank των Σπετσών, άρπαξαν μισό εκατομμύριο ευρώ και έχοντας ως ασπίδα δύο γυναίκες υπαλλήλους εξαφανίστηκαν με φουσκωτό σκάφος που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε καμένα στο Πόρτο Χέλι. 

Η αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την επιδρομή των Σπετσών και αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι εάν ένας από τους τέσσερις ληστές ήταν, όπως και στις Σπέτσες, γυναίκα. 

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις τότε μάλλον οι ληστές που πήραν περίπου 40.000 - 45.000 ευρώ από τα ταμεία της Alpha Bank, χρησιμοποίησαν το ίδιο κόλπο και το έσκασαν με φουσκωτό από το νησί.
Όταν βγήκαν, οι υπάλληλοι έτρεξαν πίσω τους, φωνάζοντας "πιάστε τους, μας λήστεψαν". Ο άτυχος Δ.Μ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και το πλήρωσε με τη ζωή του.Οι δολοφόνοι του μπήκαν στο αυτοκίνητο όπου περίμενε ο συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν νοικιάσει από γραφείο στην Αθήνα, το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αμπελάς. Το έκαψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους. Εκτιμάται πως διέφυγαν από την Πάρο με ταχύπλοο. Άλλωστε, η περιοχή που επέλεξαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο βρίσκεται απέναντι από τη Νάξο.

Αμέσως έκλεισε το λιμάνι της Παροικιάς και το λιμενικό ξεκίνησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή. Έτσι, βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη ληστεία εγκαταλελειμμένο σκάφος σε ακτή της Νάξου, απέναντι από τον Αμπελά της Πάρου. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Ασφάλειας, έχει ήδη διατεθεί ένα ελικόπτερο καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα, όπως αστυνομικοί σκύλοι και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ από την Αττική και από γειτονικά νησιά.


Η αστυνομία τονίζει πως η επιλογή της ημέρας που αποφάσισαν να κάνουν τη ληστεία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι Παρασκευή και στο νησί έχει πολύ κόσμο. Μπορούσαν να χαθούν εύκολα.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως ο μόνος τρόπος για να διαφύγουν οι ληστές και από τη Νάξο είναι να κρυφτούν σε κάποια εξοχική κατοικία που έχει αποθήκη και στη συνέχεια να βρουν τρόπο να πάρουν το πλοίο της γραμμής.

Ο τρόπος που έγινε η ληστεία, ο αριθμός των δραστών και η διαφυγή με ταχύπλοο παραπέμπουν στη ληστεία που είχε γίνει πάλι σε υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες, στις 16 Ιουλίου.

Οι δράστες εκείνης της ληστείας ήταν τρεις άνδρες και μια γυναίκα. Μπήκαν στην τράπεζα οπλισμένοι με καλάσνικοφ και διέφυγαν με ταχύπλοο. Στην Πάρο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν όλοι άνδρες.

Το χρονικό του αίματος 

Οι τέσσερις ληστές είχαν οργανώσει καλά το σχέδιο και αποφάσισαν να χτυπήσουν Παρασκευή, στα μέσα Αυγούστου, την Alpha Bank Νάουσας εκτιμώντας ότι θα έχει πολλά χρήματα στο ταμείο. 

Έτσι, οι τρεις ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φορώντας καπέλα τζόκεϊ, γυαλιά ηλίου εισέβαλλαν στις 8:20 το πρωί στο υποκατάστημα ενώ ένας τρίτος συνεργός περίμενε στο αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή. Αφού άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 40.000 - 45.000 ευρώ, βγήκαν από το κατάστημα όμως οι υπάλληλοι φώναζαν «Ληστεία!Ληστεία!» και έτσι κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή έτρεξε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει.  

Δίπλα ακριβώς στην τράπεζα υπάρχε πιάτσα ταξί και έτσι ο 53χρονος οδηγός που ήταν παντρεμένος με μια από τις κόρες της τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Μίμη Δομάζου, πλησίασε πρώτος τους ληστές. Αδίστακτοι και ψυχροί ένας από αυτούς σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε στο κεφάλι τρεις φορές. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όμως ήταν ήδη αργά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news