Home » , » Βρήκαν το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία - Ετοίμαζαν χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα Λαμίας

Βρήκαν το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία - Ετοίμαζαν χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα Λαμίας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη σύλληψη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο. Ετσι ενώ αρχικά έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς συνδέεται και με τρομοκρατικές οργανώσεις, το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρό του ο Θεοφίλου είχε βάλει και την Εθνική τράπεζα Λαμίας.

Ο 30χρονος είχε πρόσφατα ξυρίσει το κεφάλι του και διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι. Στις 16 Αυγούστου έφυγε με τον ΟΣΕ για τη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα. Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου, λίγες μέρες μετά τη ληστεία στην Alpha Bank και την εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, ο Τάσος Θεοφίλου βρέθηκε στη Λαμία. Ένας υπνόσακος που βρέθηκε στα πράγματά του προκάλεσε, προς στιγμή, μπέρδεμα. Αλλά όλα λύθηκαν όταν στην αστυνομία παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού.

Οι αστυνομικοί "χτένισαν" τη Λαμία αναζητώντας το κρησφύγετο του 29χρονου τις ημέρες, πριν και μετά την Πάρο, που βρέθηκε στη Λαμία. Ζήτησαν και τη βοήθεια των κατοίκων, να τηλεφωνήσουν σε ειδικό αριθμό αν έχουν κάποια πληροφορία. Και κάπως έτσι έφτασαν σε διαμέρισμα που φαίνεται πως είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρουσιάστηκε στην αστυνομία. Αναγνώρισε τον Θεοφίλου. Είπε πως του είχε νοικιάσει ένα σπίτι. Φυσικά ο 29χρονος είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία.


Γιατί πήγε στη Λαμία


Όλα δείχνουν ότι ο Θεοφίλου ετοίμαζε "χτύπημα" σε τράπεζα της Λαμίας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο Τάσος Θεοφίλου στις 16 του Αυγούστου και ώρα 12:18 αναχώρησε από την Αθήνα με τον ΟΣΕ για τη Λαμία, μέσω Λιανοκλαδίου, όπου υπάρχει ανταπόκριση γραμμής Λαμία - Στυλίδα. Η έκδοση εισιτηρίου είχε γίνει μια ώρα πριν από την αναχώρηση. Στις 18 του μήνα επέστρεψε από Λιανοκλάδι στις 08.10 το πρωί στην Αθήνα.


Μια κάμερα που βρέθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ήταν ειδικά προσαρμοσμένη για να τοποθετείται στη σέλα ενός ποδηλάτου, χρώματος μπλε με άσπρο παγουράκι. Η κάμερα κατέγραψε πλάνα στα οποία φαίνεται η τοποθέτησή της στο ποδήλατο και κατόπιν πλάνα από το υποκατάστημα της Εθνική Τράπεζας στη Λαμία, στην οδό Βασιλικών στη νότια πλευρά της πόλης.


Είχε βιντεοσκοπήσει τον περιβάλλοντα χώρο και ίσως πιθανές διαδρομές. Από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος, όμως, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν, όπως επιμένουν πληροφορίες «στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν».


Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει αρκετά σημεία διαφυγής, κυρίως προς την Εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών. Στον ίδιο δρόμο και πολύ κοντά, υπάρχουν και άλλα καταστήματα τραπεζών, ενώ οι πληροφορίες σημειώνουν πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν πιθανές απαντήσεις και στις κάμερες που υπάρχουν εκεί.


Οι αστυνομικοί το τελευταίο 24ωρο προσπάθησαν να εντοπίσουν πιθανά στοιχεία, είτε από τη γύρω περιοχή, είτε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν κατατέθηκαν κάποια στοιχεία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Με βάση το ό,τι αυτά τα πλάνα έχουν καταγραφεί πριν την αιματηρή ληστεία της Πάρου φαίνεται πως η τράπεζα της Λαμίας είχε μπει στο στόχαστρο πριν το υποκατάστημα της Alpha Bank στο νησί.


Το γεγονός ότι ο νεαρός βρέθηκε μετά τη ληστεία της Πάρου και πάλι στη Λαμία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιος πυρήνας στην περιοχή. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί έψαχναν από την πρώτη στιγμή σπίτι στη Λαμία, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διανυκτέρευσε ο 29χρονος.


Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ζητά οποιαδήποτε πληροφορία και ειδικότερα από την περιοχή της Λαμίας και της Πάρου για την υπόθεση και οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


"Μέλος των Πυρήνων" λέει η αστυνομία


Τα ευρήματα στο σπίτι του 29χρονου Τάσου Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν σύμφωνα με τους αστυνομικούς πως η ομάδα σχεδίαζε τη δημιουργία “ταμείου” για τη χρηματοδότηση “αντάρτικου πόλεων”. Η Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι σίγουρη πως ο 29χρονος είναι μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και τα τελευταία χρόνια μάλιστα φέρεται να είχε αναλάβει και ηγετικό ρόλο.


Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 έμενε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Από τότε, όμως, δεν είχε μόνιμη κατοικία. Επισκεπτόταν που και που τους γονείς του κι όταν βρισκόταν στην Αθήνα, έμενε σε ξενοδοχεία του Κεραμεικού και του Μοναστηρακίου. Σε ένα ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι έμενε και όταν τον συνέλαβαν, το περασμένο Σάββατο.


Όπως προκύπτει απ' όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας ο Θεοφίλου είχε μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής από το 2010 και συγκεκριμένα από τις 30 Νοεμβρίου, όταν «συνελήφθη» στο σταθμό ΚΤΕΛ του Αγρινίου να παρακολουθεί το χώρο, ενώ συνεργός του κατέβαινε από λεωφορείο που είχε έρθει από την Αθήνα, μεταφέροντας έναν σάκο μεγάλου μεγέθους.


Στις εκθέσεις που συντάχθηκαν τότε αναφερόταν ότι είχε πάρει μέρος με άλλα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς σε επιχείρηση μεταφοράς όπλων στο Αγρίνιο.


Όταν τον Δεκέμβριο του 2010 έγιναν οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης, τα στοιχεία του Θεοφίλου δεν ταυτοποιήθηκαν. Αλλά οι έρευνες για να τον «αναγνωρίσουν» και να τον συνδέσουν με τους Πυρήνες συνεχίστηκαν. Από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η αντιτρομοκρατική προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.


Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο και τη δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, όταν στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε το καπέλο του και το DNA του αλλά και φωτογραφίες του από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αν και φορούσε καπέλο και πρόσφατα είχε ξυρίσει το κεφάλι του, οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν.


Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τώρα πρόσωπα και γεγονότα αποκρυπτογραφώντας τις συνομιλίες που είχε ο νεαρός μέσω ραδιοτηλεφώνου με βάση την τηλεκάρτα που είχε πάνω την ώρα της σύλληψης, ενώ στα εργαστήρια έχουν αποσταλεί και 7 κλειδιά που είχε μαζί του ο 29χρονος θεολόγος και τα οποία ίσως οδηγήσουν σε κάποιο σπιτί ή διαμέρισμα “γιάφκα” της ομάδας.


Οι πληροφορίες του Newsit λένε ότι οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι και για τη συμμετοχή στην ληστεία της Πάρου ενός ακόμη ατόμου που εμπλέκεται στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” του διαβόητου τοξοβόλου του Συντάγματος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς συμμετείχε και σε ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη.


Αναβολές...

Εντωμεταξύ, αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, η δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο όπου αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.
Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο.

Ο 29χρονος επικοινώνησε με το γραφείο του δικηγόρου Σπύρου Φυτράκη, ο οποίος επιβεβαίωσε στο NewsIt ότι ανέλαβε την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοφίλου ζήτησε να τον επισκεφθεί στη φυλακή είτε ο ίδιος ο κ. Φυτράκης είτε κάποιος συνεργάτης του.

Ο Θεοφίλου πήρε επίσης προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη, όταν θα βρεθεί ξανά ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί.
Την Τρίτη, ο 29χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news