Home » , , » Μέρκελ: Όσοι μιλούν για την Ελλάδα να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους

Μέρκελ: Όσοι μιλούν για την Ελλάδα να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους

Λίγες ώρες μετά την καταλυτική παρέμβαση του Γερμανού υπουργού εξωτερικών Γ.Βεστερβελε την οποία και αναφέραμε νωρίτερα, ακόμη ένα μήνυμα στήριξης μας έρχεται από την Γερμανία και τα χείλη της Α.Μέρκελ.
"Όλοι θα έπρεπε να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους" , δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις δηλώσεις μελών των Χριστιανοκοινωνιστών περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.


Η καγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ αποφασιστική φάση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του ευρώ. «Έχουμε ευθύνη ο ένας για τον άλλο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά είναι μια πολιτική ενότητα, η οποία φρόντισε για πολλές δεκαετίες για την ειρήνη», δήλωσε η κ. Μέρκελ και, αναφερόμενη στην έκταση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμπεριφερόμαστε με πολλή προσοχή, όταν γνωρίζουμε τι αλλαγές είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα».

Κάλεσε δε όλους να περιμένουν την έκθεση της τρόικας. «Είπα στον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως και άλλοι, ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Αλλά όταν λέμε και εμείς ότι ζητάμε αξιοπιστία, τότε και οι Έλληνες δικαιούνται να περιμένουν ότι και εμείς θα κρίνουμε στην βάση αυτής της έκθεσης», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και επανέλαβε την πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει με τεχνογνωσία και συμβουλές, «διότι διακυβεύονται πολλά, όταν μιλάμε για την Ελλάδα».

Στην ερώτηση αν εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά είπε: "Πιστεύω ότι βάζει τα δυνατά του. Χάθηκε πολλή αξιοπιστία τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Κάθε μέρα μετράει για να ενισχυθούν οι προσπάθειες και να εφαρμοστούν πραγματικά τα υπεσχημένα".

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθεί νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, δήλωσε: «Έχουμε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης και τώρα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή αυτού του πακέτου και για αυτό μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον παρακάλεσα αυτό το πακέτο να εφαρμοστεί. Θα δω την έκθεση και θα κρίνω μετά».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news