Home » , , » "Financial Times": Ελλάδα και Ισπανία πιο ψηλά στην ανεργία και από χώρες της Αφρικής

"Financial Times": Ελλάδα και Ισπανία πιο ψηλά στην ανεργία και από χώρες της Αφρικής

Η ανεργία στη χώρα μας έχει φτάσει σε τέτοια ποσοστά που ξεπερνά χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής...   
 
Στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Ισπανία είναι από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην ανεργία έδωσε η Γερμανική έκδοση της εφημερίδας "Financial Times", σε υψηλότερη θέση και από χώρες της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής.

Τα στοιχεία από 178 χώρες που παρατίθενται δείχνουν ότι ελάχιστες χώρες στον κόσμο έχουν υψηλότερη ανεργία από την Ελλάδα και την Ισπανία. Ενδεικτικά, ακόμη και στο Μάλι της Αφρικής, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η κατάσταση είναι καλύτερη από την Ελλάδα και την Ισπανία.
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανεργία εκτοξεύθηκε στην Ελλάδα επειδή η τρόικα υποτίμησε την ύφεση, ενώ σημειώνεται ότι οι ειδικοί αναμένουν μικρή μείωση της ανεργίας στο 20,3% και της Ισπανίας στο 23,4% του ενεργού πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρους δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Χανσπέτελ Κάιτελ, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού "Spiegel". Ο ίδιος προτρέπει τους πολιτικούς να λύσουν γρήγορα το πρόβλημα της Ελλάδας. "Να λάβει την οικονομική βοήθεια, να της δοθεί η επιμήκυνση, αλλά παράλληλα να κηρυχθεί σε ειδική οικονομική ζώνη. Η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας δεν οδηγεί πουθενά. Στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε οξυγόνο για να εξυγιανθεί μακροπρόθεσμα. 

Η χώρα δεν χρειάζεται μήνες, αλλά χρόνια -για την επιμήκυνση-", σημειώνει ο Κάιτελ, προτείνοντας να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα είδος ειδικής οικονομικής ζώνης, θωρακισμένης με την αναγκαία οικονομική βοήθεια, που δεν χρειάζεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αλλά να δοθεί στην ΕΕ η ευκαιρία να συνδιαμορφώσει τις μεταρρυθμίσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news