Home » , , » Παστίλιες για τον πόνο του άλλου: Βοήθησε και εσύ

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου: Βοήθησε και εσύ

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ευάλωτους ασθενείς, «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το hashtag (ο εκάστοτε όρος αναζήτησης ενός θέματος που ενδιαφέρει τους χρήστες του Μέσου) #pastilies αναδιαμοιράστηκε στο Twitter κατά τη διάρκεια της ημέρας από εκατοντάδες ανθρώπων, ενώ τόσο το Facebook (www.facebook.com/msfgreece) όσο και το Pinterest (pinterest.com/msfgreece) αλλά και το YοuTube (www.youtube.com/user/msfgreece) φιλοξενούν ξεχωριστά «κανάλια» για τις Παστίλιες. Πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι και στις ιστοσελίδες www.pastilies.gr και www.msf.gr αλλά και στο τηλ. 210 52.00.500.

Μετά την Ισπανία όπου αρχικά έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία με τις παστίλιες πριν από τέσσερα χρόνια, ήρθε η σειρά της Ελλάδας να κάνει την αλληλεγγύη... καραμέλα. Μια καραμέλα που πολλαπλασιάζει την αλληλεγγύη: είναι τα σύμβολα επάνω στο κόκκινο κουτί: μια στρογγυλή παστίλια, το σύμβολο του πολλαπλασιασμού και μια καρδιά.

Οδηγίες Χρήσης

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» ενδείκνυνται για όσους μοιράζονται τον πόνο του άλλου και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

Δραστικό συστατικό

Το δραστικό συστατικό της Παστίλιας για τον πόνο του άλλου είναι η αλληλεγγύη. Με όχημα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η αλληλεγγύη σας μπορεί να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη και να κρατήσει χιλιάδες ασθενείς στη ζωή.

Δοσολογία - Παρενέργειες

Όσες περισσότερες Παστίλιες αγοράζετε, τόσο περισσότερη ανακούφιση προσφέρετε. Μοιραστείτε το μήνυμά μας με τους δικούς σας ανθρώπους και βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε τον πόνο περισσότερων ανθρώπων.

Λήξη

Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στο πλάι της συσκευασίας αλλά μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βοηθήσετε. Χάρη σε ανθρώπους σαν και εσάς μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές ανάγκες και όχι με πολιτικά ή οικονομικά κριτήρια. Γίνετε σήμερα υποστηρικτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καλώντας στο 210 5 200 500.

Που θα βρεις τις Παστίλιες: Υπάρχει ένα κουτί Παστίλιες στη γειτονιά σου.
Με τη στήριξη ανθρώπων από τον χώρο της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Αθλητισμού, η διεθνής ανεξάρτητη ανθρωπιστική οργάνωση απευθύνεται στο αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο, το οποίο, παρόλο «που σε καιρούς κρίσης δοκιμάζεται», όπως τόνισε κατά την παρουσίαση η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, εντούτοις, φαίνεται να ενισχύεται σε επίπεδο «επιδημίας αλληλεγγύης». 

Κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας ο Αγγελος Αντωνόπουλος, παρών στην παρουσίαση, πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό σποτ που από την Πέμπτη 22/11 θα προβάλλεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τον πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος σύντομα θα γράψει σχετικό παραμύθι, και οι Δήμητρα Παπαδοπούλου, Θοδωρής Αθερίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κωστής Μαραβέγιας, Μαριέττα Φαφούτη, Γωγώ Μπρέμπου, Γιάννης Στάνκογλου, Μυρτώ Αλικάκη, ο επιθετικός των Σέλτικ, Γιώργος Σαμαράς, κ.ά.

«Ασθενείς μας που έχουν δύναμη να σταθούν στα πόδια τους, ζητούν να μάθουν πώς να βοηθήσουν τους λιγότερο δυνατούς» υπογράμμισε ο Χρήστος Χρήστου, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ. «Τα έσοδα από τις Παστίλιες θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε αποκλεισμένους ασθενείς εντός και εκτός συνόρων».

Η πρόληψη, η διάγνωση και η θεραπεία μεταδοτικών νοσημάτων που σχετίζονται άμεσα με το βιοτικό επίπεδο και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως η φυματίωση, το AIDS και η ελονοσία είναι οι τομείς όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά στη δημόσια υγεία. Ηδη, σε συνεργασία με πρωτοβουλίες φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, οι ΓΧΣ ξεκινούν μέσα στον Νοέμβριο νέα παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, στοχεύοντας στις ιατρικές ανάγκες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Περαιτέρω, σημειώνεται ότι το εξάμηνο Απριλίου 2012 - Οκτωβρίου 2012, πραγματοποίησαν πρόγραμμα πρόληψης, επιδημιολογικής επιτήρησης, κλινικής διαχείρισης και εργαστηριακής διάγνωσης της ελονοσίας στον δήμο Ευρώτα Λακωνίας, όπου έχουν σημειωθει αυξημένα κρούσματα ελονοσίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news