Home » , » Υπέρ της ευθανασίας δηλώνουν οι μισοί Ελληνες!

Υπέρ της ευθανασίας δηλώνουν οι μισοί Ελληνες!

Υπέρ της ευθανασίας δηλώνουν οι μισοί Ελληνες!Πάντως, το ποσοστό του 52% των ερωτώμενων που λένε ναι στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση...

της σχετικής λίστας που είναι υπέρ της έσχατης αυτής λύσης, καθώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα νούμερα είναι πολύ υψηλότερα.

«Ανοιχτή» στο θέμα νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας εμφανίζεται η πλειονότητα του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα, σχεδόν τα 3/4 των Δυτικοευρωπαίων πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέγουν οι ίδιοι πώς και πότε θα πεθάνουν. Σύμφωνα με την έρευνα της Ενωσης Ιατρικών Συνηγόρων Ελβετίας (SMLA), η οποία διεξήχθη σε δώδεκα διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, το 52% των Ελλήνων υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. Ποσοστό που, αν και μοιάζει αρκετά μεγάλο, εντούτοις κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της λίστας με τις χώρες που λένε «ναι» στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία (όπου η Ρωμαιοκαθολική και η Προτεσταντική Εκκλησία αντιδρούν στη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και διαφωνούν σχετικά με το αν θα έπρεπε να χορηγούνται φάρμακα που καταπραΰνουν τον πόνο σε ασθενείς ένα στάδιο πριν τον θάνατο) τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα: σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της επιλογής του ατόμου να προχωρήσει σε ευθανασία. 


Συγκεκριμένα, το 87% των Γερμανών και το 75% των Γάλλων είναι θετικοί στο θέμα της ευθανασίας, την ώρα που το 78% των Ισπανών δήλωσε ότι θα ζητούσε βοήθεια προκειμένου να τερματίσει μόνο του τη ζωή - παράλληλα με τους Γάλλους και τους Βρετανούς, που απάντησαν το ίδιο σε ποσοστό 75% και 71%, αντίστοιχα. Το 56% των Ελλήνων απάντησε ότι ίσως σκεφτόταν να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του, αν υπέφερε από αφόρητους πόνους.

Σήμερα μόνο τέσσερις χώρες επιτρέπουν την ευθανασία: το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Ελβετία. Οπως καταλήγουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα πρέπει να κάνουν τους πολιτικούς να επανεξετάσουν τη νομολογία αναφορικά με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news