Home » , , » Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης

Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης

Ντροπή της Ευρώπης χαρακτηρίζει την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Το άρθρο αναφέρεται σε δηλώσεις του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάρκους Λένινγκ, ο οποίος επικρίνει την αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα.

Ο Μάρκους Λένινγκ χρησιμοποιόντας καυστικό ύφος μίλησε για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του ΟΗΕ.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους” είπε αρχικά. Και συνέχισε: “Από την μία πλευρά παρατηρούνται ελλείψεις στην περίθαλψη, από την άλλη δεν επαρκεί η προστασία που παρέχεται από τις επιθέσεις ακροδεξιών. Αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά ανησυχητικός”.

Επίσης, άφησε αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση να λύσει το θέμα. «Αν στην Ελλάδα υπήρχε η βούληση να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα» τόνισε.

Ο Λένινγκ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα φέρει εντός της ΕΕ το κύριο βάρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως δέχεται οικονομική και εν τοις πράγμασι βοήθεια από την Γερμανία και την ΕΕ. «Ωστόσο, η κατάσταση επί χρόνια παραμένει ανυπόφορη» διαπίστωσε. «Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει να σκεφτεί κανείς, μήπως διεθνείς οργανισμοί όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρέπει να ενεργοποιηθούν».

Στην έκθεση αναφέρεται ότι Έλληνες συνοριοφύλακες σε πολλές περιπτώσεις άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μία ομάδα από 40 Σύρους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, υπό την απειλή των όπλων εξαναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στον Έβρο με κατεύθυνση την Τουρκία. Η αστυνομία μετέφερε τους μετανάστες με βάρκες μέχρι την μέση του ποταμού και τους έριξε στο νερό χωρίς σωσίβιο. Μόνον 25 από τα 40 άτομα κατόρθωσαν να φτάσουν στην τουρκική ακτή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news