Home » , » Δίνουν μάχη για τα παιδιά τους που κινδυνεύουν

Δίνουν μάχη για τα παιδιά τους που κινδυνεύουν

Τιτάνια μάχη για να σώσουν τις ζωές των παιδιών τους δίνουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, καθώς όπως κραυγάζουν απεγνωσμένα...
το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας, στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», εξακολουθεί εδώ και δεκαπέντε μήνες να παραμένει κλειστό.

«Τέσσερα μικρά παιδιά έχασαν φέτος τη ζωή τους, ενώ άλλα δέκα κινδυνεύουν να πεθάνουν, αν δεν ανοίξει άμεσα το κέντρο και δεν υποβληθούν σε επέμβαση» αναφέρει στην «Espresso» η πρόεδρος του συλλόγου, Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη, και προσθέτει: 


«Αυτή τη στιγμή δέκα παιδιά, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2011 τέσσερα αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή. Για το γεγονός αυτό έχουμε ενημερώσει τον εισαγγελέα, καθώς η κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουμε επιβάρυνε την υγεία τους και τα οδήγησε στον θάνατο».

Όπως σημείωσε η κ. Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη, μητέρα και η ίδια ενός παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας: «Είμαστε γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που παλεύουμε για να ξανανοίξει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΕΣΥ στην Ελλάδα, το οποίο αρχικά αφέθηκε να υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, στη συνέχεια συγχωνεύτηκε και, τέλος, πριν από δεκαπέντε μήνες έκλεισε. Οι γονείς εκατοντάδων παιδιών μπορούν να απευθυνθούν πλέον μόνο στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους, βάζοντας κάθε φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη», λέει και συνεχίζει: 

«Μετά τη συντονισμένη δράση και τον αγώνα που κάνουμε τόσο εμείς όσο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το Διοικητικό Συμβούλιο του “Αγία Σοφία” αποφάσισε στις 3 Οκτωβρίου 2012 την επαναλειτουργία του κέντρου».

Όμως, όπως τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου: «Εχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε, και το κέντρο δεν έχει ανοίξει. Καμία καρδιοχειρουργική επέμβαση και κανένας καρδιακός καθετηριασμός δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Η δικαιολογία μέχρι πρότινος ήταν ότι έπρεπε να διοριστούν 2-3 επικουρικοί γιατροί (κυρίως αναισθησιολόγοι) για τη στελέχωση του κέντρου και την κάλυψη της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας. Πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου του 2012, σε συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο Υγείας πληροφορηθήκαμε με αγανάκτηση ότι το Παιδιοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο δεν ανοίγει όχι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, αλλά λόγω των γιατρών που υπάρχουν και οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα».

Με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και της διοίκησης του νοσοκομείου, οι τρεις καρδιοχειρουργοί του κέντρου είχαν τεθεί σε αργία και είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία ότι παραβιάζουν την ιατρική δεοντολογία.


Η απόφαση του Πειθαρχικού εκκρεμεί ακόμη, οπότε οι γιατροί δεν μπορούν πλέον να εργαστούν στο νοσοκομείο. Με απόφαση της κυβέρνησης, γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία σε βάρος των οποίων εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις τίθενται σε διαθεσιμότητα. Θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους και δεν θα εργάζονται στα νοσοκομεία μέχρι να βγουν οι σχετικές αποφάσεις είτε από τη Δικαιοσύνη είτε από τα πειθαρχικά όργανα.

Έκκληση

Οι γονείς των παιδιών που έχουν χειρουργηθεί ή αναμένουν να χειρουργηθούν στο «Αγία Σοφία» απευθύνουν «έκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενδιαφερθεί για αγγελούδια που υποφέρουν από συγγενείς καρδιοπάθειες και κινδυνεύουν. Ετσι, ζητάνε από τον ίδιο τον υπουργό να μεσολαβήσει για να ανοίξει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία» με τους γιατρούς που διαθέτει. Οπως τονίζει η κ. Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη:


 «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει το κέντρο του “Αγία Σοφία”, γιατί το έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και για να μη θρηνήσουμε άλλες παιδικές ψυχές».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news