Home » » Λιθουανία-Ελλάδα 0-1, ελπίδες για Μουντιάλ

Λιθουανία-Ελλάδα 0-1, ελπίδες για Μουντιάλ


Επικρατώντας της Λιθουανίας  στο Βίλνιους με 1-0, η εθνική μας ομάδα σχεδόν "κλείδωσε" τη δεύτερη θέση του ομίλου, καθώς ο άλλος βασικός διεκδικητής της, η Σλοβακία, έχασε ανέλπιστα βαθμούς από το Λιχτενστάιν. Θα μπορέσει λοιπόν -εαν δεν "αυτοκτονήσει" στα επόμενα ματς της προκριματικής φάσης - να διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Δεν έχει χάσει βέβαια  μαθηματικά τις ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και απ' ευθείας πρόκριση. Για να το πετύχει όμως  πρέπει να κερδίσει όλα τα επόμενα ματς και η Βοσνία να χάσει 4 βαθμούς.

Στο Βίλνιους η εθνική της πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, ήταν νευρική και ασύνδετη, αλλά δεν κινδύνευσε να ηττηθεί. 

Πήρε  προβάδισμα στο σκορ στο 19' με  καρφωτή κεφαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, μετα από σέντρα ακριβείας του Χολέμπας.

Οι Λιθουανοί μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση κι

απείλησαν στο 24' με τον Πάνκα. 

Το δυνατό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση βρήκε σε σώμα αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Καρνέζης δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Από τη σέντρα του Καραγκούνη στο 49' ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας των Λιθουανών, αλλά η κεφαλιά του βρήκε το Ζούμπας στη σωστή θέση.


Η μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 2-0  χάθηκε στο 89, όταν φλτσαριστό σουτ ου Σαλπιγγίδη τράνταξε το δοκάρι του Ζούμπας.
οριζόντιο δοκάρι.


Διαιτητής: Μπενκερένσα (Πορτογαλία)


Κίτρινες: Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικουλίνας (73΄ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86΄ Ελιόσιους), Ματουλεβίτσιους (86΄ Ντ. Τσεσνάουσκις)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας (46΄ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85΄ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (64΄ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Η Βαθμολογία (σε παρένθεση τα γκολ)


Βοσνία........... 16,,,,(23-3)
Ελλάδα.......... 13.... (7-4 )
Σλοβακία....... ..9.....( 7-5)
Λιθουανία.........5.....(4-8)
Λετονία............4.....(6-14)
Λιχτενστάιν......2.....(3-16)


http://www.sofokleousin.gr/archives/135208.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news