Home » , , » Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», ταξίαρχος εν αποστρατεία, Ιωάννης Τζιάκης, «Πρώτο Θέμα»

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», ταξίαρχος εν αποστρατεία, Ιωάννης Τζιάκης, «Πρώτο Θέμα»





 

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος
«Ο πατέρας μου, ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1965, όχι μόνο δεν ήταν χουντικός αλλά επί δικτατορίας ήταν φυλακισμένος αρχικά στον Κορυδαλλό και εν συνεχεία στο Γουδί. 


Τα όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με αυτόν είναι άκρως συκοφαντικά».

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», ταξίαρχος εν αποστρατεία, Ιωάννης Τζιάκης, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το οποίο εμφάνιζε τον πατέρα του ως «αντιστράτηγο της Χούντας». 





Το ερώτημα που εγείρεται είναι εύλογο. Πώς είναι δυνατόν η δικτατορία να φυλακίζει έναν αξιωματικό ο οποίος πρόσκεινται φιλικά σε αυτή;


Ο πατέρας του Ευτύχιος Τζιάκης, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1977 στο «ΒΗΜΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην πλειονότητά τους οι αξιωματικοί απέκτησαν πικρή εμπειρία από τη δικτατορία, καθώς διαπίστωσαν πως αυτή η κατάσταση έβλαψε την πατρίδα.




 

(To έγγραφο του Στρατοδικείου)

«Γελοιότητες τα περί πραξικοπήματος»


 

(Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε ως αρχηγός τάξης το 1979)

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν περί πρόθεσης της ΚΕΕΔ να κάνει πραξικόπημα, ο κ. Τζιάκης τα χαρακτηρίζει γελοιότητες, εξηγώντας ότι το μόνο που έκανε η κοινότητα ήταν προσκαλέσει τους εφέδρους και τους πολίτες σε μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Είχαμε προκηρύξει μια συγκέντρωση στις αρχές Αυγούστου απευθυνόμενοι καταρχήν σε όλους τους έφεδρους καταδρομείς και σε όλο τον ελληνικό λαό για να φωνάξει τα αιτήματά του. Αυτή η διακήρυξη περιείχε 15 σημεία μερικά από τα οποία θεωρήθηκαν τραβηγμένα. Η υπόθεση χωρίς να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά από διαστρέβλωση μερικών σημείων έφτασε στον Άρειο Πάγο, όπου ακούστηκε ότι σχεδιάζαμε πραξικόπημα. Αυτά είναι αστεία» σημειώνει χαρακτηριστικά.





«Δεν έχουμε σχέση με την Χρυσή Αυγή - Μηνύω το Πρώτο Θέμα»

Επιπλέον ο ταξίαρχος ξεκαθαρίζει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» δεν συνδέεται σε κανένα επίπεδο με την Χρυσή Αυγή.

«Η ΚΕΕΔ είναι μια διαδικτυακή ομάδα ανθρώπων που είχαν σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο στρατό είτε ως μόνιμα στελέχη είτε ως έφεδροι κυρίως με τις ειδικές δυνάμεις. Ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2011. Πρόσφατα μας ενέπλεξαν με τη Χρυσή Αυγή και διαρρέουν ότι εκπαιδεύουμε μέλη της. Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση. Τα μέλη μας μπορεί να έχουν οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση, απαγορεύεται όμως να την εκφράζουν μέσα στην ομάδα. Αν το κάνουν, είναι λόγος αποχώρησης» τονίζει.

«Οι απόψεις μας φιλοξενήθηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα όσα όμως γράφτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι αναληθή. 


Θα γίνουν μηνύσεις από μένα και από το Κίνημα Εφέδρων». 

Ο ίδιος μάλιστα βίωσε την απώλεια ενός φίλου του. 

«Συμμαθητής μου ήταν ο Αλέξανδρος Σπαρτίδης, που δολοφονήθηκε κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Ήμασταν φίλοι. Πηγαίναμε μαζί σχολείο. Έχω ακόμη τη φωτογραφία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news