Home » , , » ΚΟΣΟΒΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ : "Η απόφαση της Πρίστινας δεν είναι η καλύτερη για την απαγόρευση επισκέψεων Σέρβων αξιωματούχων

ΚΟΣΟΒΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ : "Η απόφαση της Πρίστινας δεν είναι η καλύτερη για την απαγόρευση επισκέψεων Σέρβων αξιωματούχων

"Η απόφαση της Πρίστινας δεν είναι η καλύτερη" δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κόσοβο, Σ. Ζμπόγκαρ για την απαγόρευση επισκέψεων Σέρβων αξιωματούχων

Ο ειδικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσόβου να απαγορεύσει τις επισκέψεις Σέρβων αξιωματούχων “δεν είναι η καλύτερη” και ότι είναι αποτέλεσμα νευρικότητας των δύο πλευρών.

Ο κ. Ζμπόγκαρ τόνισε ότι “είναι υπερβολικό να απαγορεύονται όλες οι επισκέψεις Σέρβων αξιωματούχων στο Κόσοβο κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς όλοι έχουμε συμφέρον να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες”.

“Υπό αυτή την έννοια είναι σημαντικό να έρχονται Σέρβοι αξιωματούχοι να εξηγούν στους ανθρώπους τι θα συμβεί με την υγεία, την εκπαίδευση, αν θα χάσουν τη δουλειά τους ή όχι, κυρίως στο βόρειο Κόσοβο υπάρχουν πολλά τέτοια ζητήματα, για τα οποία δεν δοθεί ακόμη απαντήσεις” είπε ο κ. Ζμπόγκαρ σε δηλώσεις του στη “Voice of America”.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Πρίστινας να απαγορεύσει την άφιξη αξιωματούχων από το Βελιγράδι είναι αποτέλεσμα νευρικότητας των δύο πλευρών και εκτίμησε ότι δεν είναι σωστό η απόφαση αυτή να παραμείνει σε ισχύ για ένα μήνα.

Σχολιάζοντας τις αναγγελίες από το Βελιγράδι ότι η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσόβου μπορεί να πλήξει το διάλογο Σερβίας – Κοσόβου, ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ είπε ότι το Βελιγράδι επιδεικνύει νευρικότητα.

“Νομίζω ότι πρέπει λίγο να χαμηλώσουμε τις εντάσεις και να σκεφθούμε και να βρούμε λύση” ανέφερε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news