Home » » ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ !!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ !!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!



Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα απολαμβάνουν το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο σεβασμού στην κοινωνία ανάμεσα σε 21 ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες χώρες, με το κοινωνικό τους στάτους να είναι υποδεέστερο μονάχα σε σχέση με το σεβασμό που απολαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί την Κίνα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το Varkey GEMS Foundation.

Η έρευνα βασίστηκε σε δημοσκοπήσεις με τη συμμετοχή 1.000 ενηλίκων σε κάθε μία από τις 21 χώρες.

Η Κίνα είναι μακράν πρώτη όσον αφορά το σεβασμό που απολαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς οι περισσότεροι ερωτηθέντες συνέκριναν τους καθηγητές και τους δασκάλους με ιατρούς. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε με βεβαιότητα πως οι μαθητές σέβονται τους δασκάλους τους.

Στον αντίποδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί συνέκριναν τους εκπαιδευτικούς με βιβλιοθηκάριους, στη Βρετανία με νοσοκόμους, και στην Ιαπωνία με τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πίσω από την Ελλάδα, στην τρίτη θέση, ακολουθεί η Τουρκία, τέταρτη κατατάσσεται η Νότια Κορέα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Νέα Ζηλανδία.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το χαμηλό κοινωνικό στάτους που απολαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί σε χώρες με παραδοσιακά υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά συστήματα, όπως η Φινλανδία (13η θέση), η Γερμανία (16η) και η Ιαπωνία (17η)


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ !!!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news