Home » » Ελεύθερος ο άνθρωπος που επέβαινε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά! Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Μιχαλολιάκος και Πατέλης

Ελεύθερος ο άνθρωπος που επέβαινε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά! Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Μιχαλολιάκος και Πατέλης


Στις 1.55 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στον ανακριτή που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Αυτήν την ώρα καταθέτει ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γ. Πατέλης και μετά απ' αυτόν θα ακολουθήσουν ακόμη πέντε στελέχη του κόμματος.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται οι επίμαχες κλήσεις που φέρονται να έγιναν -σύμφωνα με την ΕΥΠ- μεταξύ του Γιώργου Πατέλη και Νίκου Μιχαλολιάκου το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μίλησε με τον «πυρηνάρχη» Νίκαιας καθώς είχε εκχωρήσει κάποιες τηλεφωνικές γραμμές στα γραφεία του κόμματος. 

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο γ.γ. φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Το κατηγορητήριο

O Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμφανίζεται να έχει τον απόλυτο ηγετικό ρόλο τόσο στο πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό κομμάτι της Χ.Α. Ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες. 






(Ο Ν. Μιχαλολιάκος οδηγείται από τη ΓΑΔΑ στον ανακριτή)







O Γ. Πατέλης οδηγείται στον ανακριτή


Ως στοιχείο που «δένει» το κατηγορητήριο του Μιχαλολιάκου αναφέρεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αφού από τις αποκαλυπτικές συνομιλίες προκύπτει ότι ενημερώθηκε μετά την επίθεση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Γίνεται αναφορά στην «τριαδική επικοινωνία», η οποία αποδεικνύει και την ιεραρχία: ο Γιώργος Ρουπακιάς, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ, επικοινώνησε με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον Γιάννη Λαγό και εν συνεχεία ο βουλευτής μίλησε στον Ν. Μιχαλολιάκο.

Στο κατηγορητήριο κατά του Ν. Μιχαλολιάκου σημειώνεται: «Εσύ, δε, υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της, όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Η οργάνωση εμφανίζεται ως στρατιωτική, με δομή και σιδηρά ιεραρχία, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο, για όποιον δεν την ακολουθεί υπάρχουν συνέπειες και για τη σωματική του ακεραιότητα.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους τίτλους των επικεφαλής των επιμέρους ομάδων, που είναι «φαλαγγίτης», «πυρηνάρχης», «ομαδάρχης» και, φυσικά, ο «αρχηγός». Στο κατηγορητήριο γίνεται, επίσης, λόγος για την εκπαίδευση των ανήλικων παιδιών αλλά και για τις επιχειρησιακές ομάδες που προσέρχονται συντεταγμένες όπως ο στρατός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στις 08.20 το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου 2013 στο σπίτι του στην Πεύκη.

Tι υποστήριξε ο Ν. Μιχαλολιάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ν. ΜΙχαλολιάκος υποστήριξε: «Η δίωξή μου είναι πολιτική. Λυπάμαι για τη δολοφονία Φύσσα. Την αποδοκιμάζω όπως και τη βία συνολικά. Δεν είμαι ναζιστής. Δεν γνωρίζω αν μέλη της Χ.Α. έχουν παραβατική συμπεριφορά. Η Χ.Α. διαθέτει μόνο κοινοβουλευτική δράση».

Ελεύθερα τα τέσσερα μεσαία στελέχη της Χ.Α.

Εν τω μεταξύ, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκαν λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης, ελεύθερα με περιοριστικούς όρους τα τρία από τα τέσσερα μεσαία στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία έφτασαν στις 16.00 το απόγευμα στο κτήριο 6 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

Η σύζυγός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που βρισκόταν μεταξύ των τεσσάρων, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Συγκέντρωση χρυσαυγιτών στην Ευελπίδων


Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε τους Έλληνες Εθνικιστές σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην άδικη και παράνομη πολιτική δίωξη κατά του Αρχηγού και των συναγωνιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 


Διώκεται το φρόνημα και οι Ιδέες των Ελλήνων Εθνικιστών με ένα τραγελαφικό κατηγορητήριο, το οποίο είναι βασισμένο σε δυο ανώνυμες καταγγελίες ψευδομαρτύρων που δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο αοριστολογίες.

Ακόμη, απονέμεται τυχαία στους συλληφθέντες συναγωνιστές - βουλευτές η διεύθυνση μιας «εγκληματικής οργάνωσης» δίχως να στοιχειοθετείται τίποτα και να συνδέεται κανένα πρόσωπο με κανένα συμβάν, ενώ τέλος ακόμα και η περιβόητη άρση τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδειξε τίποτα. 


Απέναντι σε αυτήν την χαλκευμένη και πρωτοφανή πολιτική δίωξη καλούμε τους Έλληνες Εθνικιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 14:00.

Από τους 4 προφυλάκισαν τον έναν

Αδύναμο απεδείχθη τελικά το κατηγορητήριο παρά την αισιοδοξία μερίδας των διωκτικών αρχών και της πολιτικής ηγεσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταλήξουν στη φυλακή.

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, λίγο πριν από τις 11.00 κρίθηκε προφυλακιστέος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. 


Οι τρεις βουλευτές μετέβησαν με ταξί στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ ο Γιάννης Λαγός μεταφέρθηκε με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής. 




 

(Οι τρεις βουλευτές μετέβησαν με ταξί στη ΓΑΔΑ)



Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, ενώ στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 




 

(Ο Ηλίας Παναγιώταρος)


Βρίζοντας και απειλώντας τους δημοσιογράφους αποχώρησαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν δίστασε να χτυπήσει έναν φωτογράφο και έναν οπερατέρ που βρέθηκαν στον δρόμο του.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Παναγιώταρος, απευθυνόμενους προς τους δημοσιογράφους, είπε: «Σιχαμένοι, ανθρωπάκια του Μπόμπολα. 


Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό».





Ο Νίκος Μίχος, πάλι, είπε: «Θα σας ξεφτιλίσουμε, ρε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε. Πίσω δεν κάνουμε, ρε».



Ελεύθερος ο συνοδηγός του Ρουπακιά και άλλα τρία μέλη της Χ.Α.

Ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αφέθηκαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ανάμεσά τους είναι και ο φερόμενος ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά Γιάννης Καζαντζόγλου, το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη.



Ολονύκτιες απολογίες

Ο κύκλος των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών ολοκληρώθηκε στις 09.40 σήμερα το πρωί. Για περισσότερο από μία ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη η διάσκεψη των δύο ανακριτών με δύο εισαγγελικούς λειτουργούς.

Έπειτα από επτά περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. 


Η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου τελείωσε λίγο πριν από τις 03.30 τα ξημερώματα, ενώ ελάχιστα λεπτά μετά τις 07.00 ολοκλήρωσε τη δική του ο Γιάννης Λαγός. Τέλος, η απολογία του Νίκου Μίχου ολοκληρώθηκε στις 09.40.


Τι ισχυρίστηκε ο Λαγός
Λίγο μετά τις 07.00 τελείωσε η απολογία του Γιάννη Λαγού. Ήδη έχουν γίνει γνωστά ορισμένα αποσπάσματά της.


«Τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγιναν για να πληροφορηθώ τι ακριβώς συνέβη» είπε ο Γιάννης Λαγός στους ανακριτές.


«Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα το συγκεκριμένο καταστατικό. Το μόνο που γνωρίζω είναι το κατατεθειμένο επισήμως στον Άρειο Πάγο, το οποίο απηχεί τις απόψεις. Με αυτό το καταστατικό συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές. Σήμερα άλλωστε η πραγματική απήχηση της Χρυσής Αυγής στον λαό είναι πολύ μεγάλη» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός.


Στη συνέχεια οι ανακριτές τον ρώτησαν για δομικά και οργανωτικά θέματα του κόμματος, καθώς και για τις τοπικές οργανώσεις.


«Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και λειτουργούμε με μοναδικό κριτήριο το καλό της χώρας. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό» τόνισε, ενώ ερωτώμενος σχετικά απάντησε πως «ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν ναζιστικά σύμβολα σε εκδηλώσεις και, αν ποτέ εμφανιζόταν κανείς με τέτοια σύμβολα, του απαγορευόταν η συμμετοχή».

Τι ισχυρίστηκε ο Παναγιώταρος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες, οι οποίες εντάσσονται σε μια προσπάθεια πολιτικής δίωξής του. Παράλληλα, χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που παρουσιάζονται στις δικογραφίες και φαίνεται να τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

«Το τηλέφωνο που έλαβα από τον Λαγό στις 21.00 το βράδυ, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν κάτι σύνηθες, καθώς έχω τακτική επικοινωνία με όλους τους συνάδελφους βουλευτές. Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα σε 2-3 φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χ.Α.» είπε κατά την απολογία του ο Ηλίας Παναγιώταρος.

«Ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι ένα αστείο κατασκεύασμα και στοιχειοθετείται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά» είπε χαρακτηριστικά, και υποστήριξε πως «οι κατηγορούμενοι για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής».

Στη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως οι επιδρομές σε λαϊκές αγορές ήταν λανθασμένες ενέργειες και εξήγησε πως, εφόσον σημειώθηκαν παρανομίες στη διάρκειά τους, τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν. «Η ενέργεια στις λαϊκές της Ραφήνας ήταν λάθος ενέργεια για εμένα, αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούμε από τη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι 40 έτων και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία μου», «είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χ.Α.» και «έχω ένα παιδί και ετοιμάζομαι για δεύτερο» ήταν ορισμένες από τις φράσεις τις οποίες χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Τι ισχυρίστηκε ο Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται. Έδωσε πολιτικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή, αμφισβήτησε τη νομιμότητα της διαδικασίας και επικαλέστηκε τη μη άρση της ασυλίας του, η οποία σύμφωνα με ορισμένους συνταγματολόγους θα έπρεπε να είχε γίνει.

Επικαλέστηκε, επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει δική του συνομιλία σε όσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις περιλαμβάνονται στη δικογραφία, για να δείξει ότι ο ίδιος δεν έχει ποινική εμπλοκή. 


Υποστήριξε, δε, πως η αναφορά που έγινε στον ίδιο σε κάποια τηλεφωνική συνομιλία, όπου εμφανίζεται ως εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου, δεν είναι παρά μεταφορά από την ομιλήτρια των όσων είχε ακούσει στην τηλεόραση.

Όπως είπε, ασχολείται μόνο με τα επικοινωνιακά θέματα και τα βουλευτικά του καθήκοντα, και όχι με οργανωτικά-εκτελεστικά ζητήματα.

Αμφισβήτησε την αξιοπιστία του ενός εκ των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, χαρακτηρίζοντάς τον άτομο μειωμένης ηθικής, και ισχυρίστηκε πως πρόκειται για πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πληρώθηκε από ιδιωτικό κανάλι για να δώσει τη συνέντευξη, περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 


Πρόσθεσε πως το εν λόγω άτομο απομακρύνθηκε από τη Χρυσή Αυγή επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη της οργάνωσης.

Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα δήλωσε: «Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα στην τηλεόραση για πρώτη φορά. 


Μετά έμαθα ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες της Χ.Α. Δεν υπάρχει καμία δική μου τηλεφωνική συνομιλία που να με εμπλέκει στο τραγικό συμβάν στην Αμφιάλη».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ρωτήθηκε και για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, για την οποία απάντησε: «Χρηματοδοτούμαστε από την κρατική χρηματοδότηση και δίνουμε το 20% της βουλευτικής μας αποζημίωσης στο κίνημα».

Όσο για τα μαθήματα αυτόαμυνας, ο ίδιος απάντησε: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας (προσκόμισε σχετικό δημοσίευμα) θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Στη διάρκεια της απολογίας του μίλησε και για το «εγέρθητι», για το οποίο είπε ότι ήταν μια αντίδραση επειδή «οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική τους εκστρατεία τους είχαν ταπεινώσει».

«Μας λένε ότι είμαστε εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης πίσω από τη δίωξή του βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.


 Όσον αφορά το καταστατικό της οργάνωσης που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν το αναγνωρίζει, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι εκείνο που κατατέθηκε από τη Χρυσή Αυγή στον Άρειο Πάγο.






zougla

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news