Home » , , , , » Ρώσος μαχαίρωσε θανάσιμα αρκούδα σε πάλη σώμα με σώμα

Ρώσος μαχαίρωσε θανάσιμα αρκούδα σε πάλη σώμα με σώμα


ΜΟΣΧΑ



Ένας Ρώσος αγρότης και εκτροφέας αλόγων στη μακρινή Σιβηρία κατάφερε να σκοτώσει μια αρκούδα βάρους  εκατοντάδων κιλών καταφέροντάς της θανάσιμες μαχαιριές, αφού πρώτα πάλεψε μαζί της σώμα με σώμα. 
Τραυματίστηκε και ο ίδιος σοβαρά, ιδίως στο κεφάλι, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. 





Ο Σεργκέι Ρουμιάντσεφ βρισκόταν στο εκτροφείο του, κάπου 50 χλμ. από τη πόλη του στην Ανατολική Σιβηρία, όταν δέχτηκε την επίθεση του ζώου. «Η αρκούδα μου επιτέθηκε ξαφνικά, χωρίς να το περιμένω. Είχα ένα τουφέκι στη σέλα μου, αλλά δεν είχα το χρόνο να το βγάλω από τη θήκη του και να το χρησιμοποιήσω. Οπότε το μόνο που έκανα ήταν να πιάσω ένα μαχαίρι που είχα εύκαιρο», σημειώνει ο 55χρονος Ρώσος, προσθέτοντας πως η αρκούδα ήταν περίπου δέκα ετών και άκρως επιθετική.



Καθοριστικό ρόλο στην εξουδετέρωση της αρκούδας έπαιξε η σκύλα του αγρότη, η Λάικα. «Η Λάικα δάγκωσε την αρκούδα, αποσπώντας τη προσοχή της κι έτσι ο θείος μου βρήκε χρόνο να πιάσει το μαχαίρι και να την καρφώσει στη καρδιά της», είπε ο ανιψιός του θύματος, Λεοντίν Ρουμιάντσεφ, στα ρωσικά ΜΜΕ.  



Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν «φοβήθηκε», ο Σεργκέι απάντησε «Φυσικά. Ας συναντήσετε εσείς μια αρκούδα, να δω τι θα κάνατε». Ωστόσο, δεν βγήκε εντελώς αλώβητος από την περιπέτεια του αυτή, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος και οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν αρκετά ράμματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Επίσης του παρασχέθηκε κι αντιλυσσικός όρος, σε περίπτωση που το ζώο ήταν μολυσμένο.



«Ευτυχώς η αρκούδα δεν πείραξε κάποιο από τα ζωτικά του όργανα», συμπληρώνει ο Λεονίντ που σπεύδει να εξάρει το κουράγιο του θείου του, πρώην αλεξιπτωτιστή στις Ειδικές Δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού.



Από ειρωνεία, το χωριό όπου διαμένει ο 55χρονος λέγεται Εσέλιακχ, που στη τοπική διάλεκτο Γιάκουτ της επαρχίας Γιακούτσκ σημαίνει «αρκουδότοπος», έτσι για να μην λέει πως δεν το περίμενε κιόλας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news