Home » , , , , , » ΟΜΠΑΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ : ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ !!!

ΟΜΠΑΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ : ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ !!!

Προειδοποίηση προς τους Ρεπουμπλικάνους πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την παροχή ασφάλισης σε εκατομμύρια πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αφότου το πρωί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία εκατοντάδων μη νευραλγικών υπηρεσιών της (shutdown) λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.


«Δεν πρόκειται να υποχωρήσω ενώπιον της απαίτησης να αρνηθώ περίθαλψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που απηύθυνε από τον κήπο του Λευκού Οίκου, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα πως «το Κογκρέσο πρέπει να σταματήσει να κυβερνά μέσω κρίσεων».

Βασική αιτία της αντιπαράθεσης, που οδήγησε στο κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είναι η αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων στη μεταρρύθμιση Υγείας του προέδρου Ομπάμα, το αποκαλούμενο «Obamacare».

Οι έως τώρα Ρεπουμπλικανικές προτάσεις προσωρινής χρηματοδότης του κράτους έχουν ως όρο την αναβολή χρηματοδότησης του Obamacare.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέδωσε το shutdown σε μία «ιδεολογική σταυροφορία» των Ρεπουμπλικάνων στο μέτωπο της Υγείας, αποσαφηνίζοντας πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί «μονάχα για να ξαναδώσουμε μία τελειωμένη εκλογική [μάχη]» ή να για δοθεί έδαφος σε «ιδεολογικές αξιώσεις».

Απαντώντας μάλιστα στις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων πως το Obamacare πλήττει την οικονομία, ο κ. Ομπάμα απάντησε πως η πραγματική πληγή είναι «οι συνεχείς κρίσεις».

Τέλος, ο κ. Ομπάμα κάλεσε το Κογκρέσο να θέσει τέλος στο «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και να υπερψηφίσει την άλλη πολιτικά ευαίσθητη πρότασή του για αύξηση του ορίου χρέους. Αναφερόμενος ειδικά στο τελευταίο, ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως η αύξηση είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή δαπανών που έχουν ήδη εγκριθεί από το Κογκρέσο.

«Αν έχεις αυτοκίνητο, δεν σώζεις χρήματα αρνούμενος να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, [αν το κάνεις] είσαι απλά ένας χαμένος», κατέληξε ο κ. Ομπάμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news