ΕΠΕΤΕΙΟΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ 9.000 !!!


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν «λουκέτα» σε πανεπιστήμια και 9.000 αστυνομικούς, πρόκειται να διεξαχθούν οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουν έκτροπα, αποφάσισε όσο θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις να βάλει «λουκέτο» τόσο στη Πάντειο όσο και στο Πολυτεχνείο.

Το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας απέστειλε πριν από μερικές ημέρες έγγραφο στον πρύτανη της Παντείου, με το οποίο τον καλεί να κλείσει το Πανεπιστήμιο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εκδηλώσεις θα είναι ελεγχόμενες.

Παράλληλα, παρόμοιο έγγραφο εστάλη και στο Πολυτεχνείο όπου ζητήθηκε από τον πρύτανη να μη γίνει η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί στο προαύλιο της σχολής από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στα πλαίσια του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα περίπου 9.000 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν και θα βρίσκονται στον δρόμο έτοιμοι να επέμβουν.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το τεταμένο κλίμα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των μελών της Χρυσής Αυγής ανησυχεί τους αξιωματικούς και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί η παρουσία της αστυνομίας να είναι αισθητή.

Αναμένεται μάλιστα να χρησιμοποιηθεί το σύνολο των δυνάμεων της Αττικής, αλλά και αυτές ακόμη να ενισχυθούν με δυναμικό από την επαρχία.

«Πρόκειται για φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής»

Εκπαιδευτικοί, μιλώντας στο zougla.gr, κάνουν λόγο για «φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής», προσθέτοντας ότι «πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και δη η αριστερά να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά»

Ο καθηγητής πολιτική θεωρίας, κ. Γιώργος Ρούσσης, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα ανέφερε ότι «στο βαθμό που χάνεται η συναίνεση του κόσμου προς το σύστημα και στη κυβέρνηση λόγω των μέτρων που παίρνει και τα οποία θα συνεχίσει να παίρνει, για να μπορέσει να επιβιώσει το σύστημα θα πρέπει να εντείνει τον αυταρχισμό, την καταστολή, την καταπίεση και τον φασισμό και το κάνει αυτό με κάθε τρόπο. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν διοικούνται από αυτούς που πρέπει και από αυτούς που προβλέπεται από το νόμο αλλά από την ελληνική αστυνομία. Αυτό και μόνο νομίζω είναι πολύ σοβαρό θέμα».



 zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news