Home » » Παρέλαβαν το νεκρό παιδί τους χωρίς την καρδιά

Παρέλαβαν το νεκρό παιδί τους χωρίς την καρδιά

Η οικογένεια ενός αμερικανού πεζοναύτη που υπηρετούσε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και που αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2012, μηνύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, γιατί μετά τη νεκροψία που διενεργήθηκε σε ελληνικό νοσοκομείο, παρέλαβαν το πτώμα χωρίς … καρδιά και το παρέδωσαν στους οικείους τους.
Η μηνυτήρια αγωγή κατατέθηκε τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Φιλαδέλφειας με κατηγορούμενους το υπουργείο Αμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο ηλικίας 21 ετών Μπράιαν Λαλούπ αυτοπυροβολήθηκε στις 12 Αυγούστου 2012 εντός του συγκροτήματος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με όπλο το οποίο πήρε από αφύλαχτο οπλοστάσιο του κτηρίου. Μεταφέρθηκε σε ελληνικό νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος και μετά από 6 ώρες κατέληξε.

Πριν το τραγικό συμβάν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ μάρτυρες τον είχαν ακούσει να λέει ότι «δεν τον αγαπά κανείς».

Εξι μέρες αργότερα, σύμφωνα με την μηνυτήριο αναφορά, στο δημόσιο νοσοκομείο (σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας πρόκειται για τον «Ευαγγελισμό») διενεργήθηκε «παράνομη νεκροψία» και το πτώμα αφού παραδόθηκε χωρίς καρδιά μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και δόθηκε στους οικείους του. Ένα μήνα αργότερα, εστάλη στις ΗΠΑ από τις ελληνικές αρχές μία καρδιά, η οποία όμως αποδείχθηκε από τεστ DNA πως δεν ήταν του νεκρού πεζοναύτη.


Σύμφωνα με τη μηνυτήριο αναφορά των γονέων Γκρεγκ και η Μπέβερλι Λάλουπ, «το Πεντάγωνο επιχείρησε να συγκαλύψει ότι ο γιος τους Μπράιαν Λαλουπ είχε υποβληθεί σε παράνομη αυτοψία, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η αφαίρεση της καρδιάς του από τις ελληνικές αρχές. Επί πλέον, οι κατηγορούμενοι της αμερικανικής κυβέρνησης απέτυχαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να επιστρέψει η καρδιά του παιδιού τους στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ενταφιάσουν το παιδί τους χωρίς την καρδιά του και ως εκ τούτου να υποστούν σοβαρές συναισθηματικές και ψυχολογικές βλάβες».

Το πρακτορείο «Ασσόσιετεντ Πρες» στην ανταπόκρισή του περιλαμβάνει δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρήστου Φαϊλάδη, ο οποίος είπε ότι «η καρδιά αφαιρέθηκε στη νεκροψία για τοξικολογική ανάλυση», χωρίς να δώσει περαιτέρω απαντήσεις στο τι συνέβη απ’ εκεί και μετά.


Ο δικηγόρος της οικογένειας Ααρών Φρέινγουολντ δήλωσε ότι δεν πιστεύω ότι οι τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις γίνονται στην καρδιά. Ενώ η παθολόγος Τζούντι Μέλινεκ που ρωτήθηκε από το «Ασσόσιετεντ Πρες» αν και συμφώνησε πως είναι ασυνήθιστο να γίνονται τοξικολογικές εξετάσεις στην καρδιά, είπε πως σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούνται όργανα κατά τη νεκροψία για επιπλέον εξέταση.


Οι αμερικανικές αρχές απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας είπε πως εξετάζεται η πιθανότητα να ασκηθεί μήνυση και κατά των ελληνικών αρχών.


Πάντως, αν και στη μηνυτήριο αναφορά επιρρίπτονται ευθύνες στους υπεύθυνους της πρεσβείας γιατί ενώ ο πεζοναύτης ήταν μεθυσμένος βρήκε όπλο από αφύλαχτο χώρο, δεν μπορούν να επιρριφθούν ευθύνες στην αμερικανική κυβέρνηση, λόγω ασυλίας.


Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news