Home » , , » Έκτακτο δελτίο Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έκτακτο δελτίο Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Τσουχτερό κρύο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμη και τους 0 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια. 

Σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Τρίτη, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία καθώς και στη Θεσσαλία αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. 


Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το βράδυ. Στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα.


Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές του Νομού Αττικής με υψόμετρο μεγαλύτερο από 600 μέτρα. Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει στην Αθήνα η θερμοκρασία, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

«Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, γι' αυτό και έχουμε συνεχείς μεταβολές του καιρού» επισημαίνει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ μικρή βελτίωση αναμένεται το Σάββατο.

Προβλήματα στην Αττική

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται σε δρόμους της Αττικής έπειτα από πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων.




Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, στο ύψος του αριθμού 277. Περί τις 10.30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Επίσης, για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια, στο ρεύμα προς Αθήνα, και στην οδό 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου ωστόσο αποκαταστάθηκε.

Στον Χολαργό, από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς ένα δέντρο έπεσε επάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. την ώρα που διερχόταν ένας μοτοσικλετιστής (σ.σ.: σχετική φωτογραφία στην κορυφή του κειμένου). Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 12.00, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, το συγκεκριμένο δένδρο, που είχε τοποθετηθεί από τον δήμο σε διάζωμα, έγερνε εδώ και πολύ καιρό και ως εκ τούτου η πτώση του σήμερα που επικρατούν τόσο ισχυροί άνεμοι ήταν αναπόφευκτη. 


Παράλληλα, αναφέρουν ότι στον δήμο υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δέντρων που γέρνουν, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

Μέχρι τις 12.30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί 441 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων από δρόμους της Αττικής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news