Home » » Πού βρίσκεται η ευτυχία;... Μακριά από το κινητό!

Πού βρίσκεται η ευτυχία;... Μακριά από το κινητό!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Κέντ σχετικά με την αυξημένη χρήση του κινητού από φοιτητές ηλικίας 18 έως 22 ετών...

έγινε επίσημα γνωστό ότι  η αυξημένη συχνότητα χρήσης του κινητού τείνει να οδηγεί σε μειωμένες ακαδημαϊκές επιδόσεις, υψηλότερο άγχος και χαμηλότερη ευτυχία τους χρήστες, σε σύγκριση με την λιγότερο συχνή χρήση.

Τα άτομα που βιάζονται να απαντήσουν σε οποιαδήποτε κλίση ή μήνυμα-είτε το θέλουν είτε όχι- και που εξαρτώνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή το twitter, έχουν περισσότερο στρες στη ζωή τους, στερούνται τη πραγματική ευτυχία, απομονώνονται και μειώνουν τις επιδόσεις τους στον εκπαιδευτικό ή εργασιακό τους χώρο.

Μάλιστα μαθητής του πανεπιστημίου του Κεντ δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι έχω ακόμα μία υποχρέωση στη ζωή μου».  Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν πως «Το κλειδί φαίνεται πως είναι ο τρόπος χρήσης του κινητού» και  τονίζουν ότι «Πολλοί από αυτούς τους νέους αδυνατούσαν να μείνουν μόνοι έστω και για μια στιγμή, παρότι θα το ήθελαν πάρα πολύ. Η ψυχική υγεία, όμως, χρειάζεται στιγμές μοναξιάς, περισυλλογής και επεξεργασίας των γεγονότων της ζωής, ειδάλλως το άτομο υποφέρει.»

Αν επιθυμείτε λοιπόν να εξασφαλίσετε την ευτυχία και να διασφαλίσετε τη ψυχική σας υγεία καλό είναι η χρήση του κινητού σας τηλεφώνου να είναι συνετή και εσείς να το αντιμετωπίζετε ως δίαυλο επικοινωνίας και όχι σαν αυτοσκοπό!

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news