Home » , , , » ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΑΞΙΝΕΣ !

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΑΞΙΝΕΣ !


Ομάδα ουκρανών αντικυβερνητικών διαδηλωτών που συμμετέχουν μαζί με χιλιάδες άλλους στα συλλαλητήρια της Κυριακής έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο και έδωσαν 48 ώρες προθεσμία στον πρόεδρο της χώρας, τον οποίο κατηγορούν για αντιευρωπαϊκή πολιτική, να παραιτηθεί.
 
Το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει, στα μάτια των διαδηλωτών, την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας.

Οι διαδηλωτές είναι  οργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να επιδιώξει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, έπειτα από την υπαναχώρησή της στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.


REUTERS/STOYAN NENOV
Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν επί τόπου είδε διαδηλωτές να διαλύουν με αξίνες το άγαλμα, αφού πρώτα το είχαν ρίξει στο έδαφος με σκοινιά και μεταλλικές μπάρες. 

Είχε προηγηθεί αντικυβερνητική διαδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Επίσης όπως μεταδίδει το BBC, οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού.



REUTERS/GLEB GARANICH
Από νωρίς την Κυριακή  τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.



EURONEWS
Εμμένουν οι Ουκρανοί στην παραίτηση Γιανουκόβιτς
Πρόκειται για την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων στην Ουκρανία και η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, είχε δηλώσει την Κυριακή ότι στόχος της ήταν η κινητοποίηση ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών. 

  «Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Παράλληλα η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε γραπτό μήνυμα της που διάβασε η κόρη της Γεβγκένια ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών ζητεί και αυτή  την άμεση αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Στόχος μας είναι η άμεση αποχώρηση του ουκρανού προέδρου», τόνισε στο μήνυμά της η Τιμοσένκο. «Παραίτηση! παραίτηση!», φώναξε το πλήθος.

Έρευνα για απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από ομάδα πολιτικών
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωνε τη διεξαγωγή έρευνας για απόπειρα «κατάληψης της εξουσίας» από «ορισμένους πολιτικούς». 

Είχαν προηγηθεί τα συλλαλητήρια με τη συμμετοχή χιλιάδων που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου της χώρας.

Η έρευνα αφορά «παράνομες ενέργειες με στόχο την κατάληψη της εξουσίας», δήλωσε η Λάντα Σαφόνοβα, εκπρόσωπος της SBU.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news