Home » » «Πέρασε» οριακά το δολοφονικό πολυνομοσχέδιο από τήν Ολομέλεια της Βουλής

«Πέρασε» οριακά το δολοφονικό πολυνομοσχέδιο από τήν Ολομέλεια της Βουλής


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στις Επιτροπές Οικονομικών & Παραγωγής και Εμπορίου, το σχέδιο νόμου για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, κατ' εφαρμογή του νόμου 4046/2012 κ.α. διατάξεις. 

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης - ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜ.ΑΡ. και Χ.Α. - καταψήφισαν, όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι Βουλευτές, ενώ από την συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε, νωρίτερα, το ΚΚΕ. 

Εν συνεχεία, το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, το πρωί της Κυριακής στις 11, με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και ένα «παρών» ψηφίστηκε και το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την ψηφοφορία «σημάδεψε» η καταψήφιση του άρθρου 2 από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών».
Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου.





 Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, τόσο για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στις οποίες προχώρησαν οι υπουργοί, όσο και νωρίτερα από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπ. Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία απερρίφθη οδηγώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από την αίθουσα της Ολομέλειας.


Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσαν νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο σε ό,τι αφορά το γάλα, την Παιδεία και την Υγεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news