Home » » Λάτσης-Lamda παίρνουν το Ελληνικό, είναι τελικό

Λάτσης-Lamda παίρνουν το Ελληνικό, είναι τελικό


Μια ακόμα μεγάλη απόκρατικοποίηση ολοκληρώνεται μια ημέρα πριν από ένα ιδιαίτερα κρίσιμο Eurogroup, καθιστώντας σαφή την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αύξηση των δημοσίων εσόδων και μείωση του χρέους καθώς και για πρεμβάσεις που στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το αμφιλεγόμενο θέμα της πώλησης του Ελληνικού κλείνει καθώς με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ η Lamda Development -συμφερόντων του Σπ/υρου Λάτση- ανακηρύσσεται προτιμητέος επενδυτής προσφέροντας 915 ελατ. τα οποία θα αποπληρωθούν σταδιακά και σε βάθος 10ετίας.

Το τίμημα κρίθηκε δίκαιο και εύλογο από τους συμβούλους του Δημοσίου, Citigroup και Piraeus Bank ενώ δόθηκε και το πρόσινο φως με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.
 Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοί του έκριναν ομόφωνα δίκαιη και εύλογη τη βελτιωμένη οικονομική πρόσφορα, ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα.

 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά τα σχέδια της Lamda Development και των συνεργατών της, της κινεζικής Fosun και της Al Maabar από το Άμπου Ντάμπι, στο εγχείρημα της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Το κοινοπρακτικό σχήμα πάντως έχει δεσμευθεί να διαθέσει άμεσα κονδύλια ύψους 1,25 δισ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο εργασίες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης θα είναι τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news