Home » » ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ : ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝOΜΕΝΑ !

ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ : ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝOΜΕΝΑ !

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια



Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) από το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο τμήμα του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Έντονη βροχόπτωση, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά στοιχεία του καιρού, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις στα πεδινά.

Τα φαινόμενα αυτά, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στη Θεσσαλία (κυρίως τις ανατολικές περιοχές) ενώ την Πέμπτη θα φθάσουν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των δυσμενών καιρικών συνθηκών προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και συγκεκριμένα από τα βορειοδυτικά.


Ο καιρός της Πέμπτης

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπει η ΕΜΥ για την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014. Τα φαινόμενα αρχικά θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα αλλά βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ο καιρός στις 00.00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης


Ο καιρός στις 04.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ο καιρός στις 08.00 το πρωί της Πέμπτης


Ο καιρός στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης


Αναλυτικότερα:

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα βρέξει κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με βροχές στα ανατολικά τμήματα του νομού προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στις 00.00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης


Οι άνεμοι στις 06.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης


Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χιόνια στα ορεινά θα έχει η Μακεδονία και η Θράκη. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και εξασθένηση των φαινομένων στα υπόλοιπα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύστημα Ποσειδών: Οι άνεμοι στις 12.00 το μεσημέρι


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι στα νότια βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Παρασκευής

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές της Δωδεκανήσου με βροχές και παροδικές μπόρες θα σημειωθούν την Παρασκευή.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά - σε χαμηλότερα όμως για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά.
 
zougla.gr/weather

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news