Home » » ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ? Κρήτη Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου με τους 700 ανθρώπους ανοιχτά της Κρήτης - Πληροφορίες για ένοπλους μετανάστες

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ? Κρήτη Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου με τους 700 ανθρώπους ανοιχτά της Κρήτης - Πληροφορίες για ένοπλους μετανάστες

Ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα κάτω από αντίξοες συνθήκες η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου από τη φρεγάτα "ΥΔΡΑ" του Πολεμικού Ναυτικού που έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης και που μεταφέρει περίπου 700 παράτυπους μετανάστες. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρυμούλκηση που έχει σαν στόχο το πλοίο να οδηγηθεί στα νότια παράλια της Κρήτης, θα κρατήσει αρκετές ώρες και εκτιμάται ότι θα φτάσουν στη στεριά νωρίς το πρωί. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και πληροφορίες που λένε ότι ανάμεσα στους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο, υπάρχουν και κάποιοι που είναι ένοπλοι!
Στο μεταξύ μέγα ζήτημα αποτελεί η εξεύρεση χώρου φιλοξενίας για τους μετανάστες, ο αριθμός των οποίων κάνει την υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη.
Εκτακτη σύσκεψη στην Ιεράπετρα

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα ως πύλη εισόδου και υγειονομικού ελέγχου των ταλαιπωρημένων επιβατών αλλά η διαμονή τους παραμένει γρίφος και η φιλοξενία τους απασχολεί ήδη το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως που στέλνει κλιμάκιο στο νησί να μεριμνήσει για τους χώρους και τα καταλύματα που θα χρησιμοποιηθούν. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, αφού ευχήθηκε να είναι επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης, εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν οι μετανάστες πρέπει να φιλοξενηθούν όλοι στην πόλη του, προσθέτοντας ότι ο μόνος ικανός χώρος να τους χωρέσει όλους, είναι το κλειστό γυμναστήριο.

2 skafos la

Φωτογραφία από defenceline.gr

Οι ελλείψεις βασικών υποδομών που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω του μεγάλου αριθμού των μεταναστών και των κακών συνθηκών διαβίωσής τους, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα που απαιτούν συντονισμένους, λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς. Επιπροσθέτως, όπως είπε, υπάρχει έλλειψη ικανού αριθμού αστυνομικών για τη φύλαξη των μεταναστών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο Ιεράπετρας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης,  ο Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρης Πανταζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ταξίαρχος κ. Κώστας Περάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλωτάρχης, κ. Γιάννης Παπαδάκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Αγγελάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας του Δήμου, κ. Αντώνης Πετράς,  ο Προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας, κ.  Νίκος Νεστοράκης, καθώς και άλλοι αρμόδιοι φορείς. 

Έρχεται ο Σεραφείμ Τσόκας

Την ίδια ώρα, έφτασε στην Κρήτη λίγο μετά τις 20.30 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας καθώς όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr η μετανάστευση είναι αρμοδιότητα του και όπως είπε, θα πάει κατευθείαν στην Ιεράπετρα προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news