Home » , , » Με κεντρικό σύνθημα Φτου Ξελευτερία Πάνω η φούντα : Σε... Άμστερνταμ μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος

Με κεντρικό σύνθημα Φτου Ξελευτερία Πάνω η φούντα : Σε... Άμστερνταμ μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος

Ο κόσμος γιόρτασε την 1η Γιορτή Κάνναβης με μπύρες, ρέγγε, χορό και... πολλά στριφτά τσιγάρα - Οι διοργανωτές προτείνουν αποποινικοποίηση που περιλαμβάνει δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή σε ενήλικες πολίτες της χώρας

Κάτι από... Ολλανδία θύμισε σημερα η πλατεία Συντάγματος καθώς πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νεολαία συμμετείχε στην 1η γιορτή της Κάνναβης με κεντρικό σύνθημα "Φτου Ξελευθερία".



Ο κόσμος που συμμετέχει μεταξύ άλλων ζητά την απελευθέρωση της κάνναβης αφού το θεωρούν ως θεραπευτικό βότανο και όχι ναρκωτικό.

Οι διοργανωτές στην ανακοίνωση τους τονίζουν πως η χρήση και η κατάχρηση του συγκεκριμένου φυτού δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας, καθως ήδη χώρες της Ευρώπης αλλά και 24 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προβεί σε εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης ή ακόμα και μόνιμης ρύθμισης της παραγωγής και κατανάλωσης κάνναβης για προσωπική, θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση.



Ο κόσμος χαρούμενος πίνει μπύρες και χορεύει στους ρυθμούς της ρέγκε μουσικής με τους τουρίστες να απολαμβάνουν περισσότερο την εκδήλωση μιας και στις χώρες τους είναι πιο συνηθισμένες τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Δεν ήταν λίγοι και οι τολμηροί που έστριψαν τσιγάρα με κάνναβη, νιώθοντας ήδη απελευθερωμένοι...

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ στηρίζεται στην παραδοχή, εκ μέρους των διοργανωτών του, της αποτυχίας της κατασταλτικής αντι-ναρκωτικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μια εναλλακτική αντιμετώπιση με αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νόμιμη καλλιέργεια, διάθεση και κατανάλωση κάνναβης, «κατά το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων χωρών». 

Οσο για «βέλτιστο μοντέλο», δεν είναι άλλο από αυτό που εφαρμόζεται στην Ουρουγουάη και περιλαμβάνει δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια, δημιουργία και συμμετοχή σε μη κερδοσκοπικές λέσχες μελών -cannabis social clubs- και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή σε ενήλικες πολίτες της χώρας. Οι συλλογικοί φορείς του χώρου θεωρούν ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και ότι η παρούσα πολιτική συγκυρία είναι η πλέον ευνοϊκή των τελευταίων δεκαετιών για τις διεκδικήσεις τους, αφού το κίνημά τους έχει αγκαλιαστεί καθ’ όλη τη διαδρομή του από την Αριστερά και την Οικολογία, με σταθερό συνοδοιπόρο δυνάμεις που πρόσκεινται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news