Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε - Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Σ.
Home » , , , , , , , » Υπουργείο Δικαιοσύνης: Έρχονται διώξεις για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Έρχονται διώξεις για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Αποφάσεις για το μέλλον των πλειστηριασμών πάρθηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον υπουργό Σταύρο Κοντονή, κατά την οποία συμμετείχαν και συμβολαιογράφοι.

Κατά την σύσκεψη τέθηκε στο «τραπέζι» η ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά τους πλειστηριασμούς, αλλά και η διασφάλιση της διενέργειας των τελευταίων, με συντονισμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες

Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σε δυο άξονες οι πρωτοβουλίες «προστασίας» των πλειστηριασμών – Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπ. Δικαιοσύνης:

«Σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.
Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

Μετά τη συνάντηση αναμένεται η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν στο εξής σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε αποχή από την διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι 31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Free Shoutcast HostingRadio Stream Hosting

ΔΕΣ ΤΟ !


Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm
 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news